Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

TAGESZEITUNG: Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα

Εκτεταμένες ήταν οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επιγράφει το σχετικό της άρθρο: “Δολοφονία αριστερού...

Εκτεταμένες ήταν οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επιγράφει το σχετικό της άρθρο: "Δολοφονία αριστερού ακτιβιστή σοκάρει την Ελλάδα». "Εδώ και καιρό", γράφει η εφημερίδα, «η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή βάλλει εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων και αριστερών. Τώρα ένας οπαδός τους μαχαίρωσε έναν αριστερό ράπερ μετά από μια πολιτική συζήτηση».

«Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα. Κυνήγι αριστερών», είναι ο τίτλος ανάρτησης στην Τageszeitung του Βερολίνου, η οποία επικαλούμενη τη δήλωση ενός αυτόπτη μάρτυρα κάνει λόγο για παθητική στάση της αστυνομίας, η οποία, αν και ήταν εκεί, παρενέβη πολύ αργά, όπως σημειώνεται.

Η Neue Zürcher Zeitung εστιάζει στο ότι ο 45χρονος ακροδεξιός δράστης είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ η αυστριακή Kleine Zeitung υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα αυξάνονται τελευταία τα περιστατικά ακροδεξιάς βίας.

"Η δολοφονία αριστερού ράπερ συνταράσσει την Ελλάδα"

Συνεχείς είναι οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ορισμένοι τίτλοι: «Ο Σαμαράς θέλει να καταπολεμήσει τους φασίστες», είναι ο τίτλος ανάρτησης στο tagesschau.de, «Η Ελλάδα προαναγγέλλει σκληρή γραμμή έναντι των νεοναζί», είναι ο τίτλος στη welt.de, «Έκρυθμη η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία αριστερού», σημειώνει η Hamburger Abendblatt, ενώ η Berliner Morgenpost γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Οδομαχίες μετά τη δολοφονία Έλληνα μουσικού».

Το Spiegel σημειώνει ότι «η δολοφονία ενός αριστερού ράπερ συνταράσσει την Ελλάδα. Δράστης φέρεται να είναι ένας νεοναζί με στενές διασυνδέσεις με το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή. Η οργή των πολιτών για την αιματοχυσία βρίσκει διέξοδο στον δρόμο. Η κυβέρνηση θέλει να κινηθεί τώρα πιο σκληρά εναντίον των φασιστών». «Το νεοναζιστικό κόμμα ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό», αναφέρει το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του, περιγράφοντας στη συνέχεια την άνοδο της Άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα παιδί της ελληνικής δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης. Στις εκλογές του 2012 (...) εκτοξεύθηκε στο 7% και εκπροσωπείται πλέον με 18 βουλευτές στη Βουλή των 300 εδρών. Σε δημοσκοπήσεις βρίσκεται περίπου στο 13%. Το κόμμα αρνείται το Ολοκαύτωμα. Τα μέλη του χαιρετούν χιτλερικά. Επανειλημμένως συσχετίζουν το κόμμα με επιθέσεις εναντίον ξένων και πολιτικών αντιπάλων».

 

Δείτε όλα τα σχόλια