Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Ο Τζο πήρε τ' όπλο του...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τζο πήρε τ' όπλο του...

Μπορεί να μην είναι στη μάχιμη πολιτική εδώ και πάνω από μια δεκαετία, να μην έχει φτιάξει ακόμα εκλογικό επιτελείο και να είναι αμφίβολο αν θα κατορθώσει να συγκεντρώσει το χρήμα που χρειάζεται τόσο για τη μάχη ενάντια στον Τραμπ όσο και ενάντια στους εσωκομματικούς αντιπάλους του, ωστόσο αυτά δεν εμπόδισαν τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων Ομπάμα να μπει με την σειρά του στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Έπειτα από 45 και πλέον χρόνια στον στίβο της πολιτικής, ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος επισημοποίησε χθες την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής των αξιών της ανεκτικότητας της Αμερικής απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι αλλοίωσε "την ψυχή" του έθνους.

"Οι θεμελιώδεις αξίες αυτού του έθνους, η θέση μας στον κόσμο, η ίδια η δημοκρατία μας, ό,τι έχει κάνει την Αμερική να είναι αυτό που είναι, διακυβεύεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών" έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο 76χρονος Μπάιντεν. "Αν δώσουμε οκτώ χρόνια στον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, θα αλλοιώσει για πάντα τον χαρακτήρα αυτού του έθνους" προειδοποίησε ο πρώην αντιπρόεδρος σ' ένα άλλο σχετικό βίντεό του που ανέβηκε στο Ίντερνετ.

"Καλωσόρισες στην κούρσα, κοιμισμένε Τζο" ήταν η αντίδραση του Τραμπ απ' το Twitter επαναλαμβάνοντας έναν από τους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει παλαιότερα για τον Μπάιντεν. "Ελπίζω μόνο να είσαι αρκετά έξυπνος, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε εδώ και καιρό, ώστε να κερδίσεις την κούρσα των προκριματικών" πρόσθεσε χαιρέκακα ο ένοικος του Λευκού Οίκου. "Θα υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη μέση. (...) Όμως, αν τα καταφέρεις, θα σε δω στην αφετηρία!", συμπλήρωσε.

Χάρη στη δημοφιλία του, τους πολύ στενούς δεσμούς του με τα οργανωμένα συνδικάτα και την εικόνα του μετριοπαθούς που τον χαρακτηρίζει, ο Τζο Μπάιντεν κυριαρχεί ήδη εδώ και μήνες στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Είναι ο 20ός υποψήφιος που διεκδικεί το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL