Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Βενεζουέλα / Βενεζουέλα: Ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς Αμερικανούς μεσάζοντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βενεζουέλα / Βενεζουέλα: Ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς Αμερικανούς μεσάζοντες

Το πρώτο αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, προσγειώθηκε χθες στο Καράκας δικαιώνοντας την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, που επέμενε ότι οποιαδήποτε σχετική συμφωνία θα έπρεπε να γίνει μεταξύ των διεθνών οργανισμών και της κυβέρνησης της χώρας. Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση και ο “προσωρινός Πρόεδρος” Χουάν Γκουαϊδό φαίνονται αρκετά αμήχανοι για να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη της Βενεζουέλας γιατί προχώρησαν σε μια απευθείας αντιπαράθεση με την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια ως ιδιωτική τους υπόθεση, με μόνο στόχο την ανατροπή της κυβέρνηση του Μαδούρο.

Το αεροσκάφος μετέφερε δεκαπέντε μεγάλες παλέτες με ιατρικό εξοπλισμό και φαρμακευτικό υλικό που έστειλε ο Ερυθρός Σταυρός του Παναμά στον Ερυθρό Σταυρό στο Καράκας. Η βοήθεια θα διανεμηθεί με βάση τις συμφωνίες που προβλέπονται από τη δράση των διεθνών οργανισμών σε είκοσι οκτώ νοσοκομεία και οκτώ κέντρα Υγείας. Στη βοήθεια περιλαμβάνονται και μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν σχετικές ελλείψεις εξαιτίας του αμερικανικού εμπάργκο.

Η άφιξη της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί τον καρπό της συνάντησης του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ “για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας σύμφωνα με τις παραμέτρους του διεθνούς οργανισμού”. “Καταλήξαμε με σε μια συμφωνία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, η οποία, σε συνεργασία με τους οργανισμούς του ΟΗΕ, θα φέρει στη Βενεζουέλα όλη τη στήριξη, όλη την ανθρωπιστική βοήθεια που μπορεί να φέρει” τόνισε ο Μαδούρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL