Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Παναγία των Παρισίων: Σώθηκε από ολική καταστροφή το οικοδόμημα του ναού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παναγία των Παρισίων: Σώθηκε από ολική καταστροφή το οικοδόμημα του ναού

Πρόσθεσε ότι ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ακόμη τρεις ή και τέσσερις ώρες θα χρειαστούν για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει από τις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων δήλωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από ό,τι ήμασταν πριν από λίγες ώρες ότι μπορούμε να σώσουμε τον ναό της Παναγίας των Παρισίων.

https://twitter.com/IsabelMalsang/status/1117897463950524417?ref_src=twsrc^tfw

 

Μηνύματα

Αλέξης Τσίπρας: Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων αποτελεί καταστροφή για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

"Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μaς θλίβει βαθιά. Δεν αποτελεί μόνο εθνική καταστροφή για τη Γαλλία, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Εμανουέλ Μακρόν,είμαστε στο πλευρό σας" αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρ. Παυλόπουλος: Αισθήματα βαθειάς θλίψης και ειλικρινούς αλληλεγγύης στον Γάλλο Πρόεδρο για την καταστροφική πυρκαγιά στο Ναό της Παναγίας των Παρισίων

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον εδώ Πρέσβη της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy και του ζήτησε να μεταφέρει στον πρόεδρο κ. Emmanuel Macron αισθήματα βαθειάς θλίψης και ειλικρινούς αλληλεγγύης για το τραγικό συμβάν της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Ναό της Παναγίας των Παρισίων.
 

Οι σκέψεις μου είναι με τη Γαλλία, το μήνυμα της πρωθυπουργού Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι σκέψεις της είναι με τη Γαλλία, καθώς οι φλόγες καταστρέφουν τον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων.

«Οι σκέψεις μου είναι με τον λαό της Γαλλίας σήμερα και με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, που δίνουν μάχη με την τρομαχτική πυρκαγιά στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων» υπογραμμίζει η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε μήνυμά της στο Twitter.

Ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας 

«Οι σκέψεις μου στον Ζαν Ιβ Λεντριάν και στους φίλους μας στην Γαλλία σήμερα μετά την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων. Συνταρακτικό για τα εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο που αγαπούν αυτόν τον σημαντικό καθεδρικό και την σπουδαία πόλη» γράφει σε μήνυμά του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, για την μεγάλη φωτιά που καίει το ναό του Παρισιού.

Στο πλευρό της Γαλλίας για την αποκατάσταση του ναού, δηλώνει η διευθύντρια της Ουνέσκο

Η Ουνέσκο στέκεται «στο πλευρό της Γαλλίας για την προστασία και την αποκατάσταση αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς» που αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από την πυρκαγιά που μαίνεται, δήλωσε η γενική διευθύντρια της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, η Γαλλίδα Οντρεΐ Αζουλέ.

Ένα από τα θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού, η Παναγία των Παρισίων συγκαταλέγεται από το 1991 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

«Η Ουνέσκο παρακολουθεί στενά την κατάσταση», ανέφερε η Αζουλέ.

 

Ρένα Δούρου: Δεν καταστρέφεται μόνο ένα ιστορικό μνημείο της Γαλλίας, αλλά ένα κομμάτι ευρωπαϊκού πολιτισμού.

"Δεν καταστρέφεται μόνο ένα ιστορικό μνημείο της Γαλλίας, αλλά ένα κομμάτι ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η Παναγία των Παρισίων είναι ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα, ένα καθολικό σύμβολο" έγραψε στο twitter η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. "Είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για μια οικουμενική απώλεια".

Ράνια Σβίγκου: Μαύρη μέρα για τη Γαλλία, την Ευρώπη και για όλη την ανθρωπότητα.

"Μια μαύρη μέρα για τη Γαλλία, την Ευρώπη και για όλη την ανθρωπότητα. Φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν την ανεπανάληπτη ομορφιά της #NotreDame, το ίδιο φτωχά για να περιγράψουν τα αισθήματα που δημιουργεί η σημερινή καταστροφή."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL