Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#BLACKBERRY_Η καναδικών συμφερόντων Blackberry Ltd (πρώην RIM), η εταιρεία κατασκευής των γνωστών κινητών τηλεφώνων, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις ώς τα τέλη του 2013. Όπως έγραψε χτες η Wall Street Journal επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, στα σχέδια της διεύθυνσης περιλαμβάνεται η απόλυση έως και του 40% των υπαλλήλων της εταιρίας! Οι απολύσεις θα γίνουν σε όλα τα τμήματα της φίρμας και είναι πιθανό να γίνουν κατά κύματα, αναφέρει η εφημερίδα. Η Blackberry, η οποία ήταν στο παρελθόν κυρίαρχη στον τομέα των smartphones στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, καθώς το μερίδιό της στην αγορά έχει συρρικνωθεί σημαντικά λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού από την Apple και τη Samsung.

#BLAIR_Θύμα ένοπλης απόπειρας ληστείας, ενώ περπατούσε σε δρόμο του Λονδίνου, έπεσε η κόρη του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, αναφέρουν χτεσινά δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων. Η 25χρονη δικηγόρος Κάθριν Μπλερ δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους που προσπάθησαν να τη ληστέψουν, ενώ περπατούσε σε δρόμο του κεντρικού Λονδίνου μαζί με τον σύντροφό της και μερικούς φίλους τους, μετέδωσε το BBC. Οι ύποπτοι ήταν δύο άνδρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, που προσθέτει ότι η απόπειρα ληστείας της κόρης Μπλερ συνδέεται με μία ακόμη απόπειρα που σημειώθηκε σε κοντινό σημείο 30 λεπτά νωρίτερα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

#TESLA_Τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος αφιερωμένο στον πρωτοπόρο και οραματιστή Σέρβο φυσικό επιστήμονα Νίκολα Τέσλα θα γίνουν στις 23 Σεπτεμβρίου στο Long Island της Νέας Υόρκης, δίπλα στο εργαστήριο όπου δούλευε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τον θάνατό του. Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα βρεθεί και ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς, όπως ανακοινώθηκε χτες επίσημα στο Βελιγράδι. Το εργαστήριο του Τέσλα στη Νέα Υόρκη θα μετατραπεί από την αμερικανική κυβέρνηση σε εθνικό μουσείο. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έρχονται σε μία χρονική στιγμή που αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον Σέρβο επιστήμονα σε όλο τον κόσμο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η σερβική προεδρία.

#EURO_Η πλειονότητα των Λετονών συνεχίζει να αντιτίθεται στην υιοθέτηση του ευρώ στη χώρα τους, που προβλέπεται να γίνει την 1η Ιανουαρίου 2014, παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χτες στο Βίλνιους, το 53% των Λετονών δηλώνει κατά της υιοθέτησης του ευρώ, σε σύγκριση με το 22% που τάσσεται υπέρ. Η έρευνα έγινε στα μέσα Αυγούστου από το ινστιτούτο SKDS σε δείγμα 1.000 ανθρώπων ηλικίας 18-74 ετών. Η κυβέρνηση της Λετονίας υποστηρίζει ότι η ένταξη στην Ευρωζώνη θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας, διευκολύνοντας τις συναλλαγές και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL