Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Τι ήθελε να τρέχει στις διαδηλώσεις γριά γυναίκα; Mon Dieu!!!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι ήθελε να τρέχει στις διαδηλώσεις γριά γυναίκα; Mon Dieu!!!

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι πολιτικοί είναι καλύτερα να σιωπούν αν πρόκειται με την παρέμβασή τους να επιδεινώσουν μία ήδη δύσκολη κατάσταση. Ο λόγος έχει να κάνει με τον σοβαρό τραυματισμό, το περασμένο Σάββατο, στη Νίκαια 73χρονης γυναίκας, μέλους του κινήματος Attac, η οποία μετείχε στη διαδήλωση των “Κίτρινων Γιλέκων”. Οι εικόνες της γυναίκας που τη μια στιγμή ανέμιζε τη σημαία της με τη λέξη “Ειρήνη” και την άλλη βρισκόταν αιμόφυρτη πεσμένη στον δρόμο, με τους άνδρες των Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων να περνάνε από... πάνω της, επιχειρώντας έφοδο κατά των διαδηλωτών!

Η 73χρονη Ζενεβιέβ Λεγκέ, που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και η Εισαγγελία έβγαλαν στο άψε - σβήσε το συμπέρασμα ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν την άγγιξαν καν! Ωστόσο, την ίδια την ημέρα της διαδήλωσης μια εσωτερική έκθεση της αστυνομίας, το περιεχόμενο της οποίας περιήλθε σε γνώση του ερευνητικού - ειδησεογραφικού ιστότοπου Mediapart (που βγάζει πολλά αποκλειστικά θέματα) έλεγε ακριβώς το αντίθετο. Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονταν οι μαρτυρίες περί οργανωμένου ψέματος σχετικά με τον βαρύ τραυματισμό της γυναίκας.

Εκείνο, ωστόσο, που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η... έκφραση των ευχών του Μακρόν προς την τραυματία, που της ευχήθηκε αφενός καλή ανάρρωση και αφετέρου... απόκτηση σοφίας, καθώς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, “όταν κανείς είναι ευάλωτος, όταν κινδυνεύει να πέσει κάτω, δεν πηγαίνει σε μέρη που έχουν χαρακτηριστεί απαγορευμένα και δεν μπαίνει σε τέτοιες καταστάσεις”!

“Δεν κάνει κανείς κριτική σε έναν άνθρωπο που είναι στο νοσοκομείο” δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας της Λεγκέ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για “χυδαίες και αδιάκριτες δηλώσεις”. Την ίδια στιγμή, οι προεδρικές “νουθεσίες” προς την τραυματία, προκάλεσαν πολιτικό σάλο. Πέρα από τα Κίτρινα Γιλέκα, η “Ανυπότακτη Γαλλία”, το “Κομμουνιστικό κόμμα” και η “Εθνική Συσπείρωση” (το κόμμα της Λεπέν) αντέδρασαν, ασκώντας κριτική στην “περιφρονητική στάση” του Μακρόν. “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέχει ελάχιστα από το να μας πει ότι η γυναίκα τα ήθελε. Πώς τολμάει;” σχολίασε ο επικεφαλής της ευρωλίστας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιάν Μπροσά στο Twitter, ενώ ο εθνικός γραμματέας του ΚΚΓ Φαμπιέν Ρουσέλ έλεγε ότι “με τον Μακρόν οι συνταξιούχοι μας το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να σιωπούν”.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της “Ανυπότακτης Γαλλίας” Ζαν Λικ Μελανσόν απευθύνθηκε στον Μακρόν λέγοντάς του: “Κύριε Μακρόν, η Ζενεβιέβ μας από τη Νίκαια δεν έχει ανάγκη τα δικά σας μαθήματα σοφίας, έχετε πολλά να μάθετε από αυτήν. Αγωνίζεται για το καλό των άλλων. Και εσείς τη χτυπάτε στο όνομα ποιου πράγματος;”.

Την ίδια στιγμή φυσικά τα mainstream ΜΜΕ έκαναν τα στραβά μάτια, υιοθετώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την επίσημη εκδοχή ότι κάπου έπεσε, παρασύρθηκε, σκόνταψε η 73χρονη, η οποία -κακό του κεφαλιού της- βρισκόταν σε “απαγορευμένο μέρος” στη διάρκεια διαδήλωσης στη χώρα της Επανάστασης του 1789, κρατώντας μια σημαία που έγραφε “Ειρήνη”. Αντί να κάθεται στον καναπέ της και να βλέπει σαπουνόπερα στην τηλεόραση ή να ποτίζει τα λουλούδια της στο μπαλκόνι της, ένα ηλιόλουστο μεσημέρι του Μαρτίου στη Νίκαια... Εμ, δεν τα ήθελε και αυτηνής ο κ... της; όπως πολύ “διακριτικά” υπαινίχθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας; Τι δουλειά είχε να τρέχει στις διαδηλώσεις γριά γυναίκα και δεν καθόταν στα αυγά της; Mon Dieu!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL