Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Πάμπλο Ιγκλέσιας: / Πάμπλο Ιγκλέσιας: Η αστυνομία δεν έχει αλεξίσφαιρα, αλλά χαλάει λεφτά για να παρακολουθεί το Podemos
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάμπλο Ιγκλέσιας: / Πάμπλο Ιγκλέσιας: Η αστυνομία δεν έχει αλεξίσφαιρα, αλλά χαλάει λεφτά για να παρακολουθεί το Podemos

“Μία από τις μεγαλύτερες ντροπές της χώρας μας” χαρακτήρισε σε συνέντευξή του ο Πάμπλο Ιγκλέσιας την έναρξη ανακρίσεων για την παρακολούθηση του ίδιου, συμπεριλαμβανομένης και της κλοπής ενός κινητού τηλεφώνου από στενό συνεργάτη του, με στόχο την αποτροπή της εισόδου του Podemos στην κυβέρνηση.

“Σε αυτή τη χώρα οι αστυνομικοί δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά δαπανούν χρήματα για να μην αφήσουν ένα πολιτικό κόμμα να κυβερνήσει τη χώρα. Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες ντροπές” τόνισε ο ηγέτης του Unidas Podemos, καθιστώντας σαφές ότι η παρακρατική δράση της αστυνομίας επί των κυβερνήσεων του Μαριάνο Ραχόι, με τις παρακολουθήσεις και την κατασκευή πλαστών στοιχείων, είχε ως στόχο να αποτρέψει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης της Αριστεράς με τους σοσιαλιστές.

Ο Ιγκλέσιας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κατέθεσε στο Εθνικό Δικαστήριο, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για τις προσπάθειες της αστυνομίας να κατασκευάσει στοιχεία εναντίον του και εναντίον του Podemos, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί συμπαράσταση από κανέναν πολιτικό αρχηγό ή άλλο κόμμα.

Ο ηγέτης της ισπανικής Αριστεράς προειδοποίησε ότι σε αυτές τις εκλογές το Unidas Podemos “δεν πάει για να κερδίσει, αλλά για να πείσει”, εκτιμώντας ότι τα παραδείγματα της Ανδαλουσίας και της Καταλωνίας είναι ενδεικτικά ότι τα κόμματα που έρχονται πρώτα δεν μπορούν να κυβερνήσουν γιατί δεν έχουν πλειοψηφία. Αναφερόμενος στο Podemos, ο Ιγκλέσιας παραδέχθηκε ότι “ωριμάσαμε με τα πλήγματα που δεχθήκαμε και με πολύ πόνο”, αλλά δεν απέφυγε κριτικές τόσο έναντι του Ινίχο Ερεχόν όσο και των Καταλανών εθνικιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL