Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
ΦΡΑΝΚΟ ΟΥΝΤΑ, προεδρείο ARCI: / Franco Uda: Στο Μιλάνο εναντίον του ρατσισμού και της Δεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΦΡΑΝΚΟ ΟΥΝΤΑ, προεδρείο ARCI: / Franco Uda: Στο Μιλάνο εναντίον του ρατσισμού και της Δεξιάς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στο Μιλάνο θα κάνουμε αύριο Σάββατο μια μεγάλη διαδήλωση με ένα απλό μήνυμα στον Σαλβίνι, στον Ντι Μάιο και σε όσους προωθούν τον πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς: ‘Πρώτα οι άνθρωποι’. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τη διαδρομή της, γιατί αναμένουμε μια συμμετοχή πολλαπλάσια από αυτή που υπολογίζαμε αρχικά» τόνισε στην «Αυγή» ο Φράνκο Ούντα, ο ειρηνιστής ακτιβιστής και μέλος του προεδρείου της μεγάλης πολιτιστικής και κοινωνικής οργάνωσης ARCI, που έχει πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη.

«Περισσότεροι από 1.000 σύλλογοι και κοινωνικές οργανώσεις στηρίζουν την πρωτοβουλία, μαζί με μια σειρά συνδικάτων, ενώ έχουν συνυπογράψει το κάλεσμα και δηλώνουν τη συμμετοχή τους πάνω από 36.000 άτομα. Θα υπάρξει επίσης μεγάλη κοινωνική εκπροσώπηση του κόσμου, που θα αποτελέσει πραγματικό οξυγόνο για τη δημοκρατία μας» συνέχισε ο Ούντα εκτιμώντας ότι «αυτές τις ημέρες αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι μας για να αγωνιστούμε εναντίον μιας Δεξιάς που αλλάζει την κοινωνία, τις σχέσεις μέσα στην κοινωνία, την κουλτούρα της κοινωνίας μας».

"Δουλέψαμε σκληρά. Θα είμαστε εκατό, διακόσιες χιλιάδες, δεν το ξέρουμε. Θα είμαστε πολλοί. Από την άλλη πλευρά θα έχουμε τις συνηθισμένες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από τον Σαλβίνι και τον Ντι Μάιο και σε ελάχιστες στιγμές θα έχουν άλλα τόσα ‘μου αρέσει’" συνέχισε το ηγετικό στέλεχος του ARCI.

«Πρέπει να δούμε κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Δεχθήκαμε μεγάλες ήττες, όπως και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Σαρδηνία. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι και κοιτάμε στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, γιατί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την ανοικοδόμηση μιας δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης» τόνισε ο Ούντα εκτιμώντας ότι:

«Θα επανακαθορίσουν τις σχέσεις δύναμης σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα καθορίσουν και την πορεία της Ευρώπης, που δεν πρέπει να είναι στραμμένη στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον εθνικισμό, που αποτέλεσαν τις μεγάλες πληγές τον προηγούμενο αιώνα στην Ιταλία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Εμείς πρέπει να μιλήσουμε για το μεταναστευτικό, τη φτώχεια, την υποβάθμιση των ανθρώπων και της ζωής τους σε στατιστικά στοιχεία, σε αριθμούς. Για εμάς υπάρχουν οι άνθρωποι με σάρκα και οστά και η καθημερινότητά τους και οι ιστορίες τους, που θα αποτελέσουν το θέμα της διαδήλωσης στο Μιλάνο, γιατί, όταν έρχονται πρώτα οι άνθρωποι, περισσεύουν ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι φασισμοί που πάνε χέρι - χέρι μαζί τους» κατέληξε ο Φράνκο Ούντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL