Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Πάπας Φραγκίσκος: / Πάπας Φραγκίσκος: Καλύτερα άθεοι παρά υποκριτές και ρατσιστές χριστιανοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάπας Φραγκίσκος: / Πάπας Φραγκίσκος: Καλύτερα άθεοι παρά υποκριτές και ρατσιστές χριστιανοί

Με ένα ισχυρό αντιρατσιστικό και αντιξενοφοβικό μήνυμα ξεκίνησε ο Πάπας Φραγκίσκος το νέο έτος, τονίζοντας, στην πρώτη γενική ακρόασή του στο Βατικανό, ότι “τα άτομα που πάνε κάθε μέρα στην εκκλησία και μετά ζουν μισώντας τους άλλους και μιλούν άσχημα για τον κόσμο αποτελούν σκάνδαλο. Καλύτερα να ζεις σαν άθεος παρά να δίνεις μια αντίθετη μαρτυρία από το χριστιανικό γίγνεσθαι”.

Ο Πάπας πήρε αποστάσεις από τους υποκριτές, προειδοποιώντας στην πράξη όχι μόνο τους καθολικούς πιστούς στην Ιταλία, αλλά και αυτούς της καθολικότατης Αυστρίας, της Πολωνίας, την Ισπανίας, της Γαλλίας. “Υπάρχει κόσμος που φτιάχνει άθεες προσευχές, χωρίς τον Θεό, γιατί το κάνουν για να τους θαυμάζουν οι άνθρωποι. Οι προσευχές των χριστιανών, αντίθετα, δεν έχουν άλλον πιο αξιόπιστο κριτή από την συνείδησή μας” συνέχισε ο Πάπας για να εκθειάσει την επαναστατικότητα του Ευαγγελίου επίσης με ένα αντιρατσιστικό μήνυμα. “Όπου υπάρχει το Ευαγγέλιο, υπάρχει επανάσταση. Το Ευαγγέλιο δεν μας αφήνει ήσυχους, μας ωθεί, είναι επαναστατικό... Μακάριοι οι πτωχοί, οι ταπεινοί, οι ευσπλαχνικοί, οι ταπεινοί άνθρωποι με καρδιά. Αυτή είναι η επανάσταση του Ευαγγελίου”.

Ανοίγοντας τις πόρτες του Βατικανού στους καλλιτέχνες του Εθνικού Τσίρκου της Κούβας ο Φραγκίσκος ζήτησε από τους χριστιανούς να μην προσεύχονται “όπως οι παπαγάλοι, που μιλούν, μιλούν, μιλούν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL