Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Αποχώρησαν οι Φλαμανδοί εθνικιστές από τον κυβερνητικό συμασπισμό στο Βέλγιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχώρησαν οι Φλαμανδοί εθνικιστές από τον κυβερνητικό συμασπισμό στο Βέλγιο

Οι παραιτήσεις των εθνικιστών από το κυβερνητικό σχήμα, έγιναν δεκτές από το Βασιλιά με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλνα κάνει την ανακοίνωση αμέσως μετά τη συνάντηση στην οποία του παρουσίασε την πολιτική κατάσταση και τα ονόματα των υπουργών που θα αναλάβουν τα κενά χαρτοφυλάκια.

«Αύριο θα μεταβώ στο Μαρακές ως επικεφαλής της κυβέρνησης, ως επικεφαλής ενός υπεύθυνου πορτοκαλί και μπλε συνασπισμού. Πρέπει να συνεχίσω τα καθήκοντά μου και τις ευθύνες μου ως πρωθυπουργός και να εξασφαλίσω τη συνέχιση της σταθερότητας και της ευθύνης» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την  Πέμπτη, η βελγική Βουλή τάχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία 107 υπερ, έναντι 36 κατά, υπέρ του Συμφώνου Μετανάστευσης. Εκτός από το N-VA, καταψήφισε μόνον το ξενοφοβικό κόμμα Vlaams Belang.

Μετά την αποχώρηση της Νεοφλαμανδικής Συμμαχίας ο Σαρλ Μισέλ τίθεται επικεφαλής μια κυβέρνησης μειοψηφίας σχεδόν 5 μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία 4 χρόνια με τις θέσεις των Φλαμανδών εθνικιστών για τη μετανάστευση να θεωρούνται ακραίες.

Το σύμφωνο μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών είναι ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης που αποσκοπεί στην πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και στον καλύτερο έλεγχο της νόμιμης μετανάστευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL