Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΠΑΠΑΣ_Η πρώτη στην Ιστορία συνέντευξη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε ημερήσια εφημερίδα δημοσιεύθηκε χθες στην ιταλική Λα Ρεπούμπλικα. Ο Πάπας απάντησε γραπτώς σε ερωτήσεις τις οποίες του υπέβαλε ο ιδρυτής και αρθρογράφος της εφημερίδας Εουτζένιο Σκάλφαρι. «Η ελεημοσύνη του Θεού δεν γνωρίζει όρια», ανέφερε ο Φραγκίσκος, προσθέτοντας ότι «το βασικό ζητούμενο για όποιον δεν είναι θρησκευόμενος, είναι να υπακούει στη συνείδησή του».

#ΣΠΑΤΑΛΗ_Τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο τόνοι τροφίμων αξίας 750 δισ. δολαρίων καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο, αναφέρει σε έκθεσή του ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO). Το 30% των καλλιεργήσιμων γαιών παράγει τρόφιμα που δεν θα καταναλωθούν ποτέ, ενώ για τον ίδιο σκοπό σπαταλιέται όγκος νερού ίσος με τα ύδατα του ποταμού Βόλγα και εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα 3,3 γιγατόνοι αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

#ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ_Το όνομα του πρώην πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υποψηφίων για το εφετινό βραβείο Ζαχάρωφ που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη βράβευσή του πρότεινε η αριστερή ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Βόρεια Πράσινη Αριστερά)

#ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ_''Θρίαμβο του κροατικού κράτους" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς την τοποθέτηση, χθες, πινακίδων στη λατινική και την κυριλλική γραφή στα κτήρια που στεγάζονται δημόσιοι οργανισμοί στο Βούκοβαρ. Η απόφαση έχει πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πόλη, καθώς πολλοί Κροάτες θεωρούν ότι το κυριλλικό αλφάβητο υπενθυμίζει τα δεινά του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε την απόσχιση της Κροατίας από την ενιαία Γιουγκοσλαβία το 1991.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL