Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όργανο χειραγώγησης αμερικανικών υπηρεσιών αποκαλεί το Facebook η Μόσχα

Τη θέση ότι το Facebook έχει μετατραπεί σε χειραγωγητικό όργανο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και μοχλός επιρροής της εσωτερικής πολιτικής άλλων χωρών, εξέφρασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

H εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι το Facebook «ακολουθεί τον δρόμο της σκληρότερης λογοκρισίας» και ότι έχει μετατραπεί σε «όργανο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών».

«Το Facebook συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο της σκληρότερης λογοκρισίας… Το Facebook που έχει παρουσιαστεί και εγκαθιδρυθεί ως μέσο ελεύθερης επικοινωνίας και ανταλλαγής περιεχομένου, τώρα μετατρέπεται σε όργανο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ώστε να καθαρίσουν τον χώρο της πληροφορίας από τα υλικά που δεν θέλει η Ουάσινγκτον», τόνισε συγκεκριμένα η Ζαχάροβα.

Ως παράδειγμα παρουσίασε τη συμφωνία μεταξύ του Facebook και του Ατλαντικού Συμβουλίου που έχει ως στόχο να εμποδίσει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σε εκλογικές αναμετρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη διαδικασία «χειραγωγητική» τονίζοντας ότι αποτελεί «εξαπάτηση».

«Οι ίδιοι οι μαχητές των ελεύθερων δημοκρατικών εκλογών και της καθαρότητας του χώρου της πληροφορίας έχουν εμπλακεί στα ζητήματα άλλων κρατών και στην εξάπλωση ψεύτικων πληροφοριών».

Η κ. Ζαχάροβα τόνισε επίσης ότι κάτω από το πέπλο της καταπολέμησης των ψεύτικων ειδήσεων, το Facebook σκοπεύει να ελέγχει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό.

 

πηγή Sputnik

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι αναποφάσιστοι

Έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Και είναι γεγονός ότι όλες οι εκλογές, ακόμα και αν δεν αναδεικνύουν κυβέρνηση, έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία. Πολύ περισσότερο, όταν γίνονται σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο