Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Συναγερμός στο Σιάτλ μετά την απογείωση αεροπλάνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναγερμός στο Σιάτλ μετά την απογείωση αεροπλάνου

Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ των ΗΠΑ, όταν ένα αεροσκάφος Horizon Air Q400, της εταιρείας Alaska Airlines, απογειώθηκε χωρίς άδεια. Υπεύθυνος φέρεται να ήταν εργαζόμενος της εταιρείας, ο οποίος το απογείωσε χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια. Το αεροσκάφος λίγη ώρα αργότερα συνετρίβη.

Η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε πως απογειώθηκε χωρίς άδεια ένα αεροπλάνο Q400 της Horizon Air στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της Κομητείας  Πιρς, Πολ Πάστορ.

Όπως πρόσθεσε, ο πιλότος φαίνεται να έδρασε μόνος του και πιθανόν σκοτώθηκε κατά τη συντριβή.

Ο 29χρονος πιλότος ήταν μηχανικός, εργαζόταν για μια αεροπορική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, είχε αυτοκτονικές τάσεις και φαίνεται πως έδρασε μόνος και πως πιθανόν σκοτώθηκε κατά τη συντριβή, δήλωσε ο σερίφης.

Στο αεροπλάνο δεν υπήρχαν επιβάτες και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε κανονικά, ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο.

Παράλληλα, διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δύο μαχητικά F-15 «σηκώθηκαν» μόλις σήμανε ο συναγερμός καταδιώκοντας το αεροπλάνο, όμως δεν ενέχονται στη συντριβή, όπως ανέφερε ο ενημερωτικός ραδιοσταθμός του Σιάτλ KIRO7. «Τα F-15 κατέφθασαν λίγα λεπτά μετά την κλοπή του αεροπλάνου. Οι πιλότοι εξαφάλισαν ότι ο κόσμος στο έδαφος δεν διέτρεξε κίνδυνο», δήλωσε ο σερίφης στο Twitter.

Ένα βίντεο σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει ένα μεγάλο αεροπλάνο να πετάει πάνω από την περιοχή του Σιάτλ και ένα F-15 να το ακολουθεί.

Η εφημερίδα Seattle Times δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της συνομιλία με τον πύργο ελέγχου, κατά την οποία το πρόσωπο που κυβερνά το αεροπλάνο μιλάει μ' έναν ελεγκτή, ο οποίος του απευθύνεται προσφωνώντας τον Ριτς και Ρίτσαρντ.

Σε κάποιο σημείο το εν λόγω πρόσωπο εξηγεί πως έβαλε λίγα καύσιμα στο αεροπλάνο «για να πάει να ρίξει μια ματιά στους Ολυμπιακούς». Στη συνέχεια αρχίζει να ανησυχεί για τα καύσιμά του.

«Έχω πέσει στις 2.100 (λίβρες)», λέει στον πύργο ελέγχου. «Άρχισα με 30 και κάτι. ... Δεν ξέρω τι καίει κατά την απογείωση, όμως έκαψε πολύ περισσότερο απ' ό,τι περίμενα».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν βίντεο από μια πυρκαγιά στο νησί Κέτρον στο Πάτζετ Σάουντ.

Το ελικοφόρο αεροπλάνο Bombardier Q400 είναι σχεδιασμένο για πτήσεις μικρότερων αποστάσεων και μπορεί να μεταφέρει 76 επιβάτες, αναφέρει στον ιστότοπό της η Alaska Air.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL