Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ειδήσεις από το καλοκαίρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειδήσεις από το καλοκαίρι

Οι απαγορευμένες βερμούδες

Αφόρητη ζέστη και υγρασία επικρατούν στο Μιλάνο εδώ και εβδομάδες, αλλά στην πρωτεύουσα της μόδας δεν υπάρχει έλεος. Οι ταξιτζήδες πρέπει να παραμένουν ντυμένοι στην πένα και, αν τολμήσουν να φορέσουν βερμούδα, τους περιμένει πρόστιμο. Πράγματι, ήδη έχει επιβληθεί σε 20 ταξιτζήδες πρόστιμο για τη βερμούδα από τη δημοτική αστυνομία, με τους παραβάτες να πρέπει να πληρώσουν 110 ευρώ, αλλά και να εμφανιστούν ενώπιον της αρμόδιας πειθαρχικής επιτροπής, με τον κίνδυνο να τους αφαιρεθεί προσωρινά η άδεια.

Υπερβολική αυστηρότητα στο Μιλάνο, μηδενική στην Αθήνα. Κι όπως λέει και το ανέκδοτο με την καμήλα: “Δεν υπάρχει ο ίσιος δρόμος”;

Λογοκρίνοντας τον Πικάσο

Το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ διοργάνωσε μια έκθεση για τον Πάμπλο Πικάσο και τη διαφήμισε με μια αφίσα με τον πίνακα «Femmes à la toilette» (Γυναίκες που κάνουν την τουαλέτα τους), τον οποίο ολοκλήρωσε ο μεγάλος δημιουργός το 1956. Να, όμως, που οι κυρίες κάνουν την τουαλέτα τους γυμνές κι αυτό, σύμφωνα με το Facebook, “προσβάλλει τα χρηστά ήθη”. Γι' αυτό και ο περιβόητος αλγόριθμος - επιτηρητής της συμπεριφοράς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαρε τη διαφήμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL