Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκατοντάδες οι νεκροί από τον νέο σεισμό των 6,9 Ρίχτερ

Και οι τουρίστες συμμετέχουν στη διάσωση

Πέντε ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό στην κεντρική Ινδονησία, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ανασύρουν νεκρούς από τα ερείπια, ενώ δεν έχουν φτάσει ακόμα σε δυσπρόσιτες περιοχές στα βόρεια του...

Πέντε ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό στην κεντρική Ινδονησία, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ανασύρουν νεκρούς από τα ερείπια, ενώ δεν έχουν φτάσει ακόμα σε δυσπρόσιτες περιοχές στα βόρεια του νησιού Λομπόκ, όπου βρισκόταν το επίκεντρο των 6,9 Ρίχτερ της περασμένης Κυριακής.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 319 νεκρούς και 1.400 τραυματίες. Οι άστεγοι υπολογίζονται σε 150.000 ενώ χιλιάδες ξένοι τουρίστες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, που εξακολουθεί να τρέμει. Ο ισχυρότερος από τους περίπου 350 μετασεισμούς έγινε χθες, είχε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ και προκάλεσε πανικό. Στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφεραν ότι ολόκληρα χωριά έχουν καταστραφεί και εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.

Ο κύριος σεισμός έγινε την ώρα της νυχτερινής μουσουλμανικής προσευχής και γκρέμισε τζαμιά που ήταν γεμάτα προσκυνητές. Οι ινδονησιακές αρχές συγκεντρώνουν πληροφορίες από κατοίκους προκειμένου να προσδιορίσουν τον αριθμό των πιστών που βρίσκονταν στο εσωτερικό των τζαμιών που κατέρρευσαν.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο