Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Σύνδρομo Διαταραχής Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύνδρομo Διαταραχής Τραμπ

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τους επικριτές του για εμμονική στάση απέναντι στη Ρωσία. "Πάσχουν από Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ" έγραφε ένα από τα μηνύματα με τα οποία βομβάρδισε χθες το Tweeter.

"Κάποιοι άνθρωποι ΜΙΣΟΥΝ το γεγονός ότι τα πάω καλά με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν. Θα προτιμούσαν να πάνε σε πόλεμο, παρά να βλέπουν αυτό. Αποκαλείται Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ!" έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σε άλλο μήνυμά του συνέχισε: "Τόσοι άνθρωποι στα ανώτατα κλιμάκια των υπηρεσιών πληροφοριών λάτρεψαν τη συνέντευξη Τύπου μου στο Ελσίνκι. Ο Πούτιν και εγώ συζητήσαμε πολλά σημαντικά ζητήματα. Τα πήγαμε καλά, κάτι που πραγματικά ενόχλησε τους οπαδούς του μίσους που περίμεναν να δουν έναν αγώνα πυγμαχίας. Σπουδαία αποτελέσματα θα προκύψουν!".

Από το μενού δεν μπορούσαν να λείπουν και οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, μια προσπάθεια για την οποία ο Τραμπ έχει προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης από Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

"Η Ρωσία έχει συμφωνήσει να βοηθήσει με τη Βόρεια Κορέα, όπου οι σχέσεις με εμάς είναι πολύ καλές και η διαδικασία προχωράει. Δεν υπάρχει βιασύνη, οι κυρώσεις παραμένουν! Μεγάλα οφέλη και συναρπαστικό μέλλον για τη Βόρεια Κορέα στο τέλος της διαδικασίας!" κατέληξε με μερικά ακόμα θαυμαστικά.

Η αντεπίθεση συνοδεύτηκε πάντως και από μία από τις γνωστές του στροφές 180 μοιρών. Στο Ελσίνκι δήλωσε ότι δεν βλέπει "κανένα λόγο να βρίσκεται η Ρωσία" πίσω από τις συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις που προηγήθηκαν των τελευταίων αμερικανικών εκλογών. Το βράδυ της Τρίτης επιχείρησε να μπαλώσει κάπως τα πράγματα κάνοντας λόγο για εσφαλμένη διατύπωση. "Η πρόταση θα έπρεπε να είναι: δεν βλέπω κανένα λόγο να μην βρίσκεται η Ρωσία".

Όπισθεν ολοταχώς υπήρξε και στο θέμα της αμφισβήτησης των μυστικών υπηρεσιών. Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει, διάβασε από χειρόγραφο ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι αποδέχεται τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές. Ακόμα και εκεί όμως βρήκε τρόπο να θολώσει τα νερά προσθέτοντας ότι "θα μπορούσαν βέβαια να υπάρχουν και άλλοι" πίσω από αυτό.

Οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις για τη συνάντηση του Ελσίνκι συνεχίστηκαν και χθες. Με μια συγκρατημένη ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ χαιρέτισε το γεγονός. "Καλωσορίζουμε τη συνάντηση, είναι καλό όταν οι άνθρωποι συνομιλούν... Είμαστε πεπεισμένοι πως ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξεύρεση λύσεων" δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε από την πλευρά του "μάταιες" τις "προσπάθειες του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει τους Ευρωπαίους".

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Επιτροπής ρωτήθηκε για το ταξίδι του την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Ιουλίου, στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Γιούνκερ απάντησε ότι έχει ήδη προσπαθήσει, "χωρίς μεγάλη επιτυχία", όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, να εξηγήσει στον Αμερικανό Πρόεδρο ότι όταν πρόκειται για το εμπόριο "η Ε.Ε. είναι ενωμένη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL