Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

* Στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, καλεί το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Αντίστοιχα, το παρών θα δώσουν στα δρώμενα της ημέρας οι ευρωβουλευτές και τα κόμματα που συμμετέχουν στην Ευρωομάδα της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο. Οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του γερμανικού Die Linke προγραμματίζουν κοινές παρεμβάσεις στη βελγική πρωτεύουσα, και μαζί τους θα συμμετάσχουν οι οργανώσεις των νεολαιών τους. Στο ίδιο σημείο θα βρίσκεται με το «περίπτερό» της και η Αλληλέγγυα Κοινότητα, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των ελληνικών κοινοτήτων στο Βέλγιο.

* Μεγάλη εκδήλωση, ενόψει και των επόμενων ευρωεκλογών, προγραμματίζει μέσα στον Ιούνιο, στο ευρωκοινοβούλιο η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus), στην οποία συμμετέχουν ευρωβουλευτές από την Αριστερά (GUE/NGL), τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D), και τους Πράσινους (Greens/EFA). Η τελευταία εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας έγινε νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο, με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και με θέμα "Ένα Νέο Σενάριο για την Ευρώπη". Οι ευρωβουλευτές βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με διάφορες οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, και με κάθε ευκαιρία επιχειρούν συγκλίσεις.

* Στο μεταξύ, η Προοδευτική Συμμαχία επιδιώκει επικοινωνία και με τις οργανώσεις-δικτυώσεις των νεολαιών των τριών προοδευτικών πολιτικών οικογενειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

* Δύο Ολομέλειες θα έχει ο Μάιος για τους ευρωβουλευτές -μια μίνι Σύνοδο στις 2 και 3 του μήνα στις Βρυξέλλες, και μια πλήρη από τις 28 ως τις 31 Μαΐου στο Στρασβούργο. Για την επόμενη εβδομάδα, ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση των εκλεγμένων επί του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027 -εκεί ο Επίτροπος G. Oettinger θα παρουσιάσει την πρόταση της Κομισιόν-, η έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για τα δημοσιονομικά και οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

* Στην Ολομέλεια που θα γίνει στο τέλος του μήνα θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η κινητοποίηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για να ενισχυθούν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία, σε συνέχεια των φυσικών καταστροφών του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL