Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Foro & Fygades!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Foro & Fygades!

Έτσι είναι, άμα ντύνεις τη Μαντόνα, τη Ριάνα και άλλες σταρ, απαιτείς καλύτερη μεταχείριση. Τι δηλαδή; Επειδή έραψαν στο ιταλικό Δημόσιο -και άρα στους Ιταλούς πολίτες- ένα κοστουμάκι ενός δισ. ευρώ φοροδιαφυγή και έχουν καταδικαστεί γι' αυτό από τα μιλανέζικα δικαστήρια; Για ποιους τους πέρασαν; Δεν γίνεται ο πάσα ένας δημοτικός σύμβουλος να τολμά να λέει για τον Ντομένικο Ντόλτσε και τον Στέφανο Γκαμπάνα ότι "το Μιλάνο δεν πρόκειται να προσφέρει τους χώρους του σε εταιρείες οι οποίες έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή". Κουβέντα δεν θέλουν να ακούσουν οι διάσημοι μόδιστροι. Ούτε καν από τον δήμαρχο που βγήκε να τα μπαλώσει και είπε πως η δήλωση του δημοτικού συμβούλου ήταν κάπως υπερβολική.

Κουβέντα... Δεν τους νοιάζει... Αυτοί έχουν ντύσει την Μπιγιόνσε με λεοπάρ κορμάκι τίγκα στην παγιέτα. Άκου εκεί να φορολογηθούν κιόλας! Την έδωσαν την απάντησή τους όμως. Δεν είναι και χθεσινοί. Την Παρασκευή, λοιπόν, έκλεισαν όλα τα καταστήματά τους -και έχουν κάμποσα, ακόμη και μπαρ- στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, ενώ ανάρτησαν στις βιτρίνες σημείωμα που είχε τη δήλωση του "θρασύτατου" δημοτικού συμβούλου και από πάνω "Κλειστόν λόγω προσβολής".

Για να αιτιολογήσει το κλείσιμο των καταστημάτων του, το σχεδιαστικό δίδυμο πλήρωσε δισέλιδες καταχωρίσεις στις μεγαλύτερες ιταλικές εφημερίδες. Προφανώς, βέβαια, για να πάρουν την απόφαση να βάλουν τριήμερο λουκέτο σε 9 καταστήματα, όλο και με κάποιον θα το συζήτησαν, ίσως ακόμη και με τους πελάτες τους, πολλοί εξ αυτών επίσης φοροφυγάδες...

Έξαλλος έγινε ο δήμαρχος, ο οποίος τους έβαλε στη θέση τους λέγοντας πως οι μόδιστροι "οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη από το Μιλάνο" και πως "η φοροδιαφυγή αποτελεί κάτι το απεχθές που βλάπτει την οικονομία και τους τίμιους πολίτες".

Το Μιλάνο, όμως, είναι το Μιλάνο και δεν είναι εύκολο οι μόδιστροι να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να τα πάνε στη... Βουλγαρία! Νά μια ιδέα! Να τους φέρουμε στην Ελλάδα. Να τους δώσουμε φορολογικό άσυλο. Άλλωστε η συνηθέστερη επωδός των συστημικών όταν αναφερθεί κανείς στη φορολογία των πλουσίων είναι ότι, φορολογώντας τους πλουσίους, ποινικοποιείται η επιχειρηματικότητα.

Ας κάνουμε την Ελλάδα παγκόσμιο φορολογικό παράδεισο. Ας φέρουμε εδώ τους μόδιστρους και θα έχουμε τον Στουρνάρα και τους φίλους του να εγγυώνται πως δεν θα τους πειράξει ποτέ κανείς. Θα βγαίνει και ο Σαμαράς και θα τους ευχαριστεί που συνεισέφεραν κάνα ψίχουλο εθελοντικά, όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα με τους εφοπλιστές. Άλλωστε, αν έχουμε μάθει κάτι τα τελευταία δύο χρόνια με τον Αρνό και τον Ντεπαρντιέ, είναι πως πατρίδα των πλουσίων είναι τα λεφτά τους.

Καλώς να μας έρθετε, Ντομένικο και Στέφανο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL