Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Κλουβί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλουβί

#ΚΛΟΥΒΙ_ Επί έναν χρόνο ένας Κινέζος μάγειρας υποχρεωνόταν να κοιμάται σε κλουβί, στο πίσω μέρος εστιατορίου του Άμστερνταμ, όπου εργαζόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτω από συνθήκες που δεν απέχουν πολύ από την κατάσταση των σκλάβων. Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου και άλλα τέσσερα άτομα διώκονται για εμπορία ανθρώπων. Σύμφωνα με την εισαγγελία, "το θύμα εκφοβιζόταν και αναγκαζόταν να εργάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες" σε πολλά κινέζικα εστιατόρια του Άμστερνταμ και του Άρνεμ, στα ανατολικά της χώρας. Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η εμπορία ανθρώπων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία. Το 2011 καταγράφηκαν 605 κρούσματα.

#ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ_ Άλλος υψηλόβαθμος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νοτίου Αφρικής αναλαμβάνει την έρευνα για την υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, μετά την αποκάλυψη ότι ο αστυνομικός που είχε τεθεί επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας της Στέενκαμπ κατηγορείται για απόπειρα φόνου. Ο αστυνομικός Χίλτον Μπόθα βαρύνεται με επτά κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας σε παλιότερο αιματηρό περιστατικό.

#ΚΛΕΙΣΑΜΕ_ Καταζητούμενος για δολοφονία που παρέμενε ασύλληπτος για 15 μήνες στη Σουηδία αποφάσισε να παραδοθεί στις αρχές, βρήκε όμως κλειστή την πόρτα του αστυνομικού τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του σουηδικού Τύπου, του είπαν: "Συγγνώμη, κλείσαμε". Πρόκειται για τον 45χρονο Σάλεχ Χάντρι, που κατηγορείται ότι σκότωσε τον επικεφαλής συμμορίας τον Νοέμβριο του 2011 και από τότε αναζητείται. Ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και σε μία προσπάθεια να καθαρίσει το όνομά του προσήλθε στις αρχές να παραδοθεί. Όταν η γκάφα έγινε γνωστή, εκπρόσωπος της Αστυνομίας παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε σωστός χειρισμός. "Αυτό που έγινε είναι λυπηρό" ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL