Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Μουσταφά Αζούζ, σύμβουλος Τύπου της Παλαιστινιακής Πρεσβείας / Χαιρετισμός της ΟΑΠ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μουσταφά Αζούζ, σύμβουλος Τύπου της Παλαιστινιακής Πρεσβείας / Χαιρετισμός της ΟΑΠ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εκ μέρους της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης απευθύνουμε έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στο πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, και έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στον φίλο ελληνικό λαό.

Το συνέδριό σας διεξάγεται σε μια περίοδο κρίσιμων διεθνών συνθηκών και εξελίξεων, τόσο στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, όσο και στον αραβικό κόσμο, όπου συντελούνται αλλεπάλληλες πολιτικές αλλαγές.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, θέλουμε να εκφράσουμε την εγκάρδια αγάπη και αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό, ως μια ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης εκ μέρους μας για τη γενναιόδωρη και θαρραλέα υποστήριξη του ελληνικού λαού όλες τις τελευταίες δεκαετίες στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία και ειρήνη, η οποία υποστήριξη κορυφώθηκε με την ψήφο της Ελλάδας υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως κράτος-παρατηρητής στα Ηνωμένα Έθνη, τον περασμένο Νοέμβριο. Ευχαριστούμε όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που υποστήριξαν το αίτημά μας αυτό, μεταξύ των οποίων και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλες και φίλοι,

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης διατηρεί στενές αγωνιστικές σχέσεις με το φίλο κόμμα σας, και είμαστε περήφανοι για τις σχέσεις αυτές, τις οποίες επιδιώκουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω, προς όφελος της περαιτέρω σύσφιξης της ελληνο-παλαιστινιακής φιλίας.

Βλέπουμε με ιδιαίτερη χαρά τα τελευταία χρόνια το αυξανόμενο πολιτικό κύρος του ΣΥΡΙΖΑ διεθνώς, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Έχουμε την πεποίθηση ότι το κόμμα σας, στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης, και με το αυξημένο κύρος του, θα συνεχίσει να υψώνει θαρραλέα φωνή, σε όλα τα διεθνή φόρα, και ιδιαίτερα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, εναντίον της ισραηλινής κατοχής και υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού. Είμαστε βέβαιοι ότι με την υποστήριξή σας και με την υποστήριξη όλων των προοδευτικών και φιλειρηνικών δυνάμεων και με τη συνεχή πολύμορφη λαϊκή αντίσταση στα κατεχόμενα εδάφη μας, το Ισραήλ θα υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, να σταματήσει τον παράνομο εποικισμό της κατεχόμενης ανατολικής Ιερουσαλήμ, να άρει τον παράνομο αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας, να απελευθερώσει τους χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, να κατεδαφίσει το τείχος του απαρτχάιντ, να αποσύρει τις δυνάμεις του από τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, να αναγνωρίσει το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων, ώστε να ιδρυθεί το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή μας.

Φίλες και φίλοι,

H Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, υπό την ηγεσία του προέδρου της Εκτελεστικής της Επιτροπής, Μαχμούντ Αμπάς, καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γυρίσει ο παλαιστινιακός λαός οριστικά τη σελίδα του διχασμού και να σφυρηλατήσει την εθνική συμφιλίωση και την εθνική του ενότητα. Ελπίζουμε όλες οι παλαιστινιακές πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσπάθειες, ώστε να δοθεί τέρμα στον διχασμό που κόστισε και κοστίζει ακριβά στην υπόθεση του λαού μας.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ο παλαιστινιακός λαός, παραμένοντας πιστός στο όραμα του αείμνηστου Γιάσερ Αραφάτ, αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αρχές και πανανθρώπινα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης. Ο παλαιστινιακός λαός καταδικάζει την τρομοκρατία γιατί είναι ο ίδιος θύμα της τρομοκρατίας. Ο παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται για τη ζωή και όχι για τον θάνατο. Και θα συνεχίσουμε αυτόν τον δίκαιο αγώνα μέχρι να έρθει η μέρα, όπως έλεγε ο Γιάσερ Αραφάτ, που η παλαιστινιακή σημαία θα κυματίζει στους μιναρέδες και στα καμπαναριά της Ιερουσαλήμ.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας, προς όφελος των οραμάτων και των φιλοδοξιών του φίλου ελληνικού λαού.

Ζήτω η ελληνο-παλαιστινιακή φιλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL