Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#PHISHING_Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε χτες 49 άτομα ως ύποπτα μέλη ενός δικτύου ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, που έκλεψε εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ευρώπη. Όπως ανακοίνωσε η Europol, η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 58 χώρους στο πλαίσιο της έρευνας για το διαδικτυακό "phishing" ("ηλεκτρονικό ψάρεμα") που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Αξιωματούχοι στο Βέλγιο και στη Βρετανία βοήθησαν στην έρευνα και την επιχείρηση. "Οι παράλληλες έρευνες αποκάλυψαν διεθνή απάτη ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκαν μέσα σε πολύ μικρό διάστημα" αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση.

#50GRAY_Έρευνες πραγματοποιεί από χθες η βρετανική αστυνομία έπειτα από πληροφορίες ότι ένα αντίτυπο της ακυκλοφόρητης συνέχειας του μπεστ σέλερ "Πενήντα αποχρώσεις του γκρι" εκπλάπη μόλις μία εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία του. Σύμφωνα με τους εκδότες, το τελευταίο μυθιστόρημα της συγγραφέως Ε.Λ. Τζέιμς με τίτλο "Γκρέι" θα κυκλοφορήσει κανονικά στις 18 Ιουνίου, ημέρα γενεθλίων τού πρωταγωνιστή της τριλογίας Κρίστιαν Γκρέι. Οι πληροφορίες για την κλοπή του βιβλίου προκαλούν ανησυχία ότι το περιεχόμενό του θα μπορούσε να διαρρεύσει ή ότι αποσπάσματά του ενδεχομένως να πωληθούν σε μέσα ενημέρωσης. Η τριλογία αναφέρεται στην ερωτική σχέση ανάμεσα σε μία φοιτήτρια πανεπιστημίου, την Αναστέζια Στιλ, και τον επιτυχημένο επιχειρηματία Γκρέι.

#ΕΠΙΣΤΗΜΗ_Μια Βελγίδα με καταγωγή από το Κονγκό έγινε η πρώτη γυναίκα στο κόσμο που γέννησε ένα υγιές αγοράκι με γενετικό υλικό προερχόμενο από ιστό που είχε αφαιρεθεί από τα ωάριά της όταν ήταν παιδί και το οποίο διατηρήθηκε στην κατάψυξη. Η περίπτωσή της έγινε γνωστή από το ιατρικό περιοδικό "Human Reproduction", των Βέλγων γιατρών που έφεραν σε πέρας τη μεταμόσχευση. Η γυναίκα, που είχε διαγνωστεί με δρεπανοκυτταρική αναιμία όταν ήταν 5 χρόνων και είχε μεταναστεύσει το Βέλγιο στα 11, χρειαζόταν μεταμόσχευση μυελού των οστών για τη θεραπεία της, μια διαδικασία που απαιτεί να έχει προηγηθεί χημειοθεραπεία. Οι Βέλγοι γιατροί, που σκέφτονταν τις μελλοντικές της πιθανότητες να φτιάξει οικογένεια, αποφάσισαν πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία να αφαιρέσουν το δεξιό ωάριο της ασθενούς όταν ήταν 13 ετών και 11 μηνών και να καταψύξουν κομμάτια του ιστού του. 12 χρόνια αργότερα, αφού οι γιατροί της μεταμόσχευσαν με επιτυχία τον αποψυγμένο ιστό ωαρίου, η ασθενής έμεινε έγκυος στα 27 της και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι τον Νοέμβριο του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL