Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΑΣΤΕΓΟΙ_Με πρόστιμο από 100 έως 1.000 λίρες (!) απειλούνται στο εξής οι άστεγοι που κοιμούνται ή ζητούν ελεημοσύνη στους δρόμους του Χάκνεϊ, στο βόρειο Λονδίνο, αλλά και όσοι βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους χωρίς λουρί! Με βάση τον νέο κανονισμό "περί προστασίας δημόσιων χώρων" (PSPO), που άρχισε να ισχύει από τον περασμένο μήνα, οι αστυνομικοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι του Χάκνεϊ καλούνται να επέμβουν αν δούν κάποιον "να ζητιανεύει, να πίνει αλκοόλ, να παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά, να κοιμάται στον δρόμο, να ουρεί ή να αφοδεύει σε δημόσιο χώρο ή να βγάζει βόλτα τον σκύλο του χωρίς λουρί"!

#SKYPE_Αναστάτωση στους χρήστες του Skype έχει προκαλέσει ένα σφάλμα στο λογισμικό της δημοφιλούς υπηρεσίας διαδικτυακής επικοινωνίας που κλείνει αυτόματα το πρόγραμμα μη επιτρέποντας πλέον τη χρήση του στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών. Χρήστες των Windows, iOS και Android ανέφεραν ότι έλαβαν μήνυμα από άγνωστο αποστολέα, το οποίο περιείχε τους χαρακτήρες «http://:», την αρχή δηλαδή ενός URL. Το μήνυμα αυτό προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας του Skype. Όταν προσπάθησαν να ανοίξουν και πάλι την εφαρμογή δεν τα κατάφεραν καθώς το μήνυμα «κλείδωνε» τον λογαριασμό τους.

#ΚΑΠΝΙΣΜΑ_ Από τα 18 στα 21 χρόνια αυξάνει το όριο ηλικίας που επιτρέπει το κάπνισμα η Καλιφόρνια, η πολυπληθέστερη (και πλουσιότερη) πολιτεία των ΗΠΑ. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε προχθές από την τοπική γερουσία με 26 ψήφους υπέρ έναντι 8 κατά, και οδεύει προς ψήφιση και από τη γενική συνέλευση. Η Καλιφόρνια είναι μια από τις πρώτες πολιτείες που εισάγει παρόμοια νομοθεσία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Χαβάης, όπου ο σχετικός νόμος αναμένει την υπογραφή του κυβερνήτη. Δεν υπάρχουν άλλες πολιτείες στις ΗΠΑ με τόσο ψηλό όριο ηλικίας, ενώ άλλες πολιτείες, όπως η Αλαμπάμα και η Γιούτα, επιτρέπουν το κάπνισμα από τα 19.

#ΑΝΟΡΕΞΙΑ_Διαφήμιση του γαλλικού οίκου μόδας Yves Saint Laurent απαγορεύτηκε από τη βρετανική εποπτική αρχή διαφημιστικής δεοντολογίας επειδή το μοντέλο που εμφανιζόταν σε αυτήν ήταν "παθολογικά αδύνατο". Η εποπτική αρχή ASA χαρακτήρισε "ανεύθυνη" τη διαφήμιση η οποία φιλοξενείται στις σελίδες της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού "Elle". Στη διαφημιστική μαυρόασπρη φωτογραφία απεικονίζεται μία λεπτή γυναίκα ξαπλωμένη στο πάτωμα έχοντας τα χέρια στα μαλλιά της και φορώντας ένα κοντό μαύρο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ και ψηλά τακούνια. Στη φωτογραφία διακρίνονται τα οστά της θωρακικής κοιλότητας και τα πολύ αδύναμα πόδια του μοντέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL