Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Εργατικό Κόμμα της Αυστραλίας: στην ηγεσία του ο πρώην ηγέτης του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργατικό Κόμμα της Αυστραλίας: στην ηγεσία του ο πρώην ηγέτης του

#ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ_Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Αυστραλίας (επαν)εξέλεξε χθες στην ηγεσία του τον πρώην ηγέτη του και πρώην πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ καθαιρώντας την Τζούλια Γκίλαρντ, σε μια δραματική κίνηση με στόχο να αποφύγει πιθανή πανωλεθρία στις επικείμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο. Με την επιστροφή του Ραντ στην κομματική ηγεσία, οι εκλογές μπορεί να πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο αντί στις 14 Σεπτεμβρίου, ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να επωφεληθεί από τη μεγαλύτερη δημοτικότητά του και την "περίοδο χάριτος" που αναμένεται να του δώσουν οι ψηφοφόροι. Ο Ραντ, ένας πρώην διπλωμάτης που μιλάει κινέζικα (!), κέρδισε την ψηφοφορία στο Εργατικό Κόμμα με 57 ψήφους έναντι 45 της Γκίλαρντ. Η Γκίλαρντ είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτούνταν από την πολιτική αν έχανε στην ψηφοφορία. Η αλλαγή ηγεσίας στο Εργατικό Κόμμα κρίθηκε αναγκαία ύστερα από σειρά δημοσκοπήσεων που έδειχναν ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας της Γκίλαρντ μπορεί να έχανε μέχρι και 35 έδρες στις επόμενες εκλογές δίνοντας στη συντηρητική αντιπολίτευση ισχυρή πλειοψηφία στο 150μελές κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

#ΦΑΛΑΙΝΕΣ_Κατά της Ιαπωνίας προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η Αυστραλία κατηγορώντας το Τόκιο ότι το "επιστημονικό πρόγραμμα" της φαλαινοθηρίας, είναι ουσιαστικά ένα «μεταμφιεσμένο» πρόγραμμα για εμπορικούς σκοπούς. Η Ιαπωνία εισήγαγε το πρόγραμμα φαλαινοθηρίας για "επιστημονικούς σκοπούς", προσπαθώντας να περισώσει την εμπορική φαλαινοθηρία, η οποία τελεί σε μορατόριουμ, ισχυριζόμενη ότι έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί τις επιπτώσεις των φαλαινών στην αλιευτική βιομηχανία της. Όμως, η Αυστραλία, η οποία κατέθεσε αγωγή στο Διεθνές Δικαστήριο το 2010, υποστηρίζει ότι το επιστημονικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό είναι στην πραγματικότητα ένα συγκαλυμμένο πρόγραμμα εμπορικής φαλαινοθηρίας.

#ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ_Ένας Αμερικανός, ανώτατο στέλεχος βιομηχανίας που κατασκευάζει ιατρικό εξοπλισμό, παραμένει αιχμάλωτος των εργαζόμενων σε ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο από την Παρασκευή. Ο Τσιπ Σταρνς, πρόεδρος της εταιρίας Specialty Medical Supplies με έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ, εξήγησε ότι περίπου 100 εργαζόμενοι απαιτούν να τους δοθούν αποζημιώσεις παρόμοιες με εκείνες που είχαν εξασφαλίσει 30 υπάλληλοι μιας θυγατρικής της ίδιας επιχείρησης, η οποία κατασκευάζει πλαστικά και μετακινήθηκε στην Ινδία για να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη. Η απαίτηση αυτή των εργαζομένων έγινε μετά τις φήμες πως η διεύθυνση της εταιρείας σχεδίαζε να κλείσει το εργοστάσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL