Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Οι φωτογραφίες των χαμογελαστών μωρών θα... "εξαφανιστούν"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι φωτογραφίες των χαμογελαστών μωρών θα... "εξαφανιστούν"

#ΓΑΛΑ_Οι φωτογραφίες των χαμογελαστών μωρών θα... "εξαφανιστούν" από τις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος σε σκόνη στην Ε.Ε., αφού το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε χθες νέους κανονισμούς για την ενθάρρυνση του θηλασμού. "Ο θηλασμός είναι η υγιέστερη επιλογή για τα βρέφη και οι παραγωγοί βρεφικού γάλακτος σε σκόνη δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ για να προσπαθούν να πείσουν τους γονείς ότι δεν είναι έτσι", δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρλ Σλίτερ. Η νέα νομοθεσία απαγορεύει "φωτογραφίες βρεφών ή άλλες φωτογραφίες ή κείμενα που μπορεί να εξιδανικεύουν τη χρήση του γάλακτος σε σκόνη". Στις εικόνες αυτές περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες "χαμογελαστών μωρών", σύμφωνα με τον Σλίτερ, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των Πρασίνων σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας των τροφίμων.

#ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ_Ύστερα από έρευνες πέντε ετών, οι αρχές της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Γαλλίας εξάρθρωσαν χθες μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε στην Ευρώπη και στη Νότια Αμερική και συνέλαβαν συνολικά 30 άτομα. Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 6 εκατ. ευρώ σε διάφορες χώρες, περιλαμβανομένων επενδυτικών τίτλων σε ακίνητα, πολυτελών αυτοκινήτων και θαλαμηγών. Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται ότι είχε μεταπωλητική αξία 468 εκατ. ευρώ στις ευρωπαϊκές αγορές, κατά τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών. Το κύκλωμα φέρεται να είχε δημιουργήσει ένα περίπλοκο δίκτυο εταιρειών που λειτουργούσαν ως βιτρίνες και νομιμοποιούσαν τα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα. Η αστυνομική επιχείρηση, που έγινε υπό τον συντονισμό της Europol, είχε ξεκινήσει το 2008 με τη σύλληψη Ελβετού υπηκόου στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά. Σουηδός υπήκοος, ο οποίος φέρεται να ήταν ο επικεφαλής του κυκλώματος, συνελήφθη το 2010 και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών στη χώρα του.

#ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ_Με την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και της Ν.Δ. έγιναν χθες στο Χαλάνδρι τα εγκαίνια της νέας έδρας της Παλαιστινιακής Παροικίας της Ελλάδας. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στην Αθήνα Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε τόνισε: «Ως Παλαιστίνιοι, απευθύνουμε ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα: Το παλαιστινιακό κράτος έρχεται, ο παλαιστινιακός λαός έρχεται. Ερχόμαστε και κοιτάμε τον ήλιο, κοιτάμε την ελευθερία μπροστά μας, προχωράμε προς την Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης". Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτρης Αναγνωστάκης, του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής, και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Ρόδη Κράτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL