Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΚΑΡΚΙΝΟΣ_Ένα νέο ραδιενεργό ισότοπο στη μάχη κατά του καρκίνου θα μπορέσει να έχει σύντομα στη διάθεσή της η πυρηνική ιατρική. Όπως δήλωσε ο Πατρίκ Μπουρντέ, πρόεδρος της ιατρικής εταιρείας Areva Med, θυγατρικής του γαλλικού πυρηνικού ομίλου Areva, το νέο αυτό σημαντικό όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά ορισμένων επιθετικών μορφών καρκίνου έχοντας την ικανότητα να εξολοθρεύει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα. Πρόκειται για το ισότοπο του μολύβδου 212 (Pb212) που είναι σπάνιο και εξάγεται από το θόριο, το οποίο είναι επίσης σπάνιο, καθώς μόνο μεγάλοι πυρηνικοί όμιλοι το διαθέτουν στον κόσμο, μεταξύ τους η Γαλλία που έχει σημαντικά αποθέματα. Τα αποθέματα αυτά χρονολογούνται πριν από μισό αιώνα.

#ΧΙΤΛΕΡ_Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εντόπισε 400 σελίδες από το χαμένο ημερολόγιο του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, φίλου και συμβούλου του Χίτλερ, ο οποίος έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το 1946 εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού καταδικασμένος στη Δίκη της Νυρεμβέργης. Σύμφωνα με το Ρόιτερ, το ημερολόγιο μπορεί να προσφέρει μια "νέα οπτική" και στοιχεία για τις συναντήσεις που είχε ο Ρόζενμπεργκ με τον Χίτλερ και με άλλους ναζιστές ηγέτες - περιλαμβανομένων του Χάινριχ Χίμλερ και του Χέρμαν Γκέρινγκ. Περιέχει επίσης λεπτομέρειες για τη γερμανική κατοχή τμήματος της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και για τα σχέδια να προχωρήσουν σε μαζικές δολοφονίες Εβραίων και Ανατολικοευρωπαίων.

#ΜΑΝΤΕΛΑ# Ο Νοτιοαφρικανός πρώην πρόεδρος και ήρωας του αγώνα κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα εξακολουθούσε να νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα χθες με λοίμωξη του αναπνευστικού και η κατάστασή του παραμένει "σοβαρή, αλλά σταθερή", ανακοίνωσε η προεδρία. Στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς το λαόν να προσευχηθεί για τον 94χρονο Μαντέλα.

#VISA# Ένταση επικράτησε στην Τζέντα κατά τη διαδήλωση Ινδονήσιων εργαζόμενων στη Σαουδική Αραβία, που διαμαρτύρονται για τη μεγάλη καθυστέρηση των διαδικασιών προκειμένου να πάρουν βίζα εξόδου από τη χώρα.Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι εργαζόμενοι προσπαθούν να λάβουν άδεια εργασίας ή να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι την 3η Ιουλίου, οπότε η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή την καταστολή της παράνομης εργασίας, μέρος ενός φάσματος μεταρρυθμίσεων στον τομέα της εργασίας με στόχο να πιέσει τους ντόπιους να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα. Οι ξένοι εργάτες συχνά αναγκάζονται να κοιμούνται έξω από τα γραφεία για να διατηρήσουν τη θέση τους στη γραμμή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL