Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σφαιρικά

#ΕΥΤΥΧΙΑ#_Οι Αυστραλοί είναι για τρίτη συνεχή χρονιά ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο που συντάσσεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης...

#ΕΥΤΥΧΙΑ#_Οι Αυστραλοί είναι για τρίτη συνεχή χρονιά ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο που συντάσσεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενώ ακολουθούν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ. Ο Δείκτης Καλύτερης Ζωής του ΟΟΣΑ συγκρίνει 36 χώρες βάσει 11 κριτηρίων: στέγαση, εισόδημα, εργασία, κοινότητα, εκπαίδευση, περιβάλλον, στράτευση των πολιτών, υγεία, ικανοποίηση από τη ζωή, ασφάλεια και ισορροπία εργάσιμης ζωής.

#ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ#_Σταθερό προβάδισμα, αλλά χωρίς την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δίνει στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU) νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern. Οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν μια μονάδα από την περασμένη εβδομάδα και βρίσκονται στο 40%, ωστόσο ο κυβερνητικός εταίρος τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παραμένουν στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%). Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) διατηρούν το 24%, οι Πράσινοι κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 14%, ενώ η Αριστερά μένει σταθερή στο 8%.

#ΝΥΦΕΣ#_Να δοθεί τέλος στην πρακτική των γάμων ανήλικων παιδιών, που παραμένει διαδεδομένη σε αρκετές περιοχές του κόσμου, ζήτησαν πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις σε συνέδριο στη Μαλαισία. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών υπολογίζει ότι 39.000 κορίτσια κάτω των 18 ετών παντρεύονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περισσότερα από 140 εκατομμύρια κορίτσια θα γίνουν ανήλικες νύφες κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας αν η τάση συνεχιστεί.

#BILD#_Συνδρομητικό γίνεται ένα μέρος του περιεχομένου της διαδικτυακής σελίδας της Bild, της μεγαλύτερης καθημερινής εφημερίδας της Γερμανίας. Όπως ανακοίνωσε στέλεχος του ομίλου, η εφημερίδα πρόκειται να εφαρμόσει συνδρομητική τιμολόγηση για τη χρήση κάποιων από τις διαδικτυακές της ειδησεογραφικές υπηρεσίες από τις 11 Ιουνίου, διατηρώντας πάντως δωρεάν τις βασικές της ειδήσεις.

#ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ#_Τον προσωπικό του στρατό θα διαθέτει σύντομα ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και μεγιστάνας των ΜΜΕ, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στη φόρμα εγγραφής του νεοσύστατου Στρατού της Ελευθερίας, οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ότι θέλουν να "στρατευτούν" στην υπόθεση του Καβαλιέρε και να "πολεμήσουν στο πλευρό του" στον εικοσαετή πόλεμο που δέχεται από τις δικαστικές αρχές της χώρας. "Αγαπάω τον Μπερλουσκόνι εδώ και πολλά χρόνια. Τον στηρίζω και υπερασπίζομαι την πολιτική του πάντοτε" υπογράφουν οι στρατευμένοι.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις