Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ραγδαία άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές όπλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ραγδαία άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές όπλων

#ΟΠΛΑ# Ραγδαία άνοδο κατέγραψαν πέρυσι οι εξαγωγές όπλων μικρών διαμετρημάτων από τη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. Η συνολική αξία των εξαγωγών όπλων, περιλαμβανομένων πολυβόλων, αυτόματων και ημιαυτόματων τουφεκιών, διπλασιάστηκε φθάνοντας τα 76,15 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2011. Είναι το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί αφότου η γερμανική κυβέρνηση άρχισε να δημοσιεύει εκθέσεις, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, για τις εξαγωγές όπλων, ανέφερε η εφημερίδα. Η πληροφορία αυτή περιεχόταν στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε ερώτημα που υπέβαλαν μέλη της βουλής που ανήκουν στη Die Linke.

#ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ# Διάσημος Βιετναμέζος μπλόγκερ συνελήφθη για τα άρθρα του εναντίον τού καθεστώτος Ανόι, με την κατηγορία ότι «καταχράσθηκε δημοκρατικές ελευθερίες για να πλήξει τα συμφέροντα του κράτους», μια κατηγορία για την οποία προβλέπεται κάθειρξη επτά ετών.Το μπλογκ του, «το οποίο προσφέρει μια εναλλακτική διάσταση» στις πληροφορίες του επίσημου Τύπου, του χάρισε μια κάποια αναγνωρισιμότητα και «προκάλεσε ζωηρές συζητήσεις», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Θαν Νιέν".

#ΚΛΟΥΒΙ# Οικογένεια στην επαρχία Τζιανγκσί κρατούσε φυλακισμένο τον γιο της, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια, επί έντεκα χρόνια, μέσα σε ένα κλουβί εντός του σπιτιού της. Η εφημερίδα Xinxi Ribao δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν πίσω από τα κάγκελα ενός κλουβιού τον 42χρονο Βου Γιουανχόνγκ, καθισμένο πάνω στο κρεβάτι του, να φοράει μόνο τα εσώρουχά του, ενώ τα πόδια του είναι δεμένα με μια βαριά αλυσίδα. Ο Γιουανχόνγκ είχε διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια σε ηλικία 15 ετών, ενώ το 2001 χτύπησε μέχρι θανάτου ένα αγόρι 13 ετών. Συνελήφθη και φυλακίστηκε, αλλά την επόμενη χρονιά οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο γιατί έκριναν πως εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του δεν ήταν υπεύθυνος για την πράξη του.

#ΦΟΝΟΣ# Σοκ έχει προκαλέσει η φρικτή δολοφονία μιας 16χρονης κοπέλας από την Καλαβρία της Ιταλίας από τον 17χρονο σύντροφό της. Ο δράστης, αφού μαχαίρωσε την άτυχη κοπέλα με σουγιά, σε ερημική περιοχή έξω από την κωμόπολη Κοριλιάνο Κάλαμπρο, στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την πυρπόλησε ενώ ήταν ακόμη ζωντανή, χωρίς η ίδια να μπορεί, πλέον, να αμυνθεί.

#"ΑΝΑΠΤΥΞΗ"# Σε επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο προχωρά η κινεζική εταιρεία China Glory National Investment, που θα φτιάξει δύο γήπεδα γκολφ στην επαρχία της Πάφου. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε δεκτό σήμερα τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας, Τσαρλς Γιανγκ, και τον εκτελεστικό πρόεδρο της Aristo Development, Θεόδωρο Αριστοδήμου. Ο κ. Αριστοδήμου σημείωσε ότι το κράτος αναμένει αρχικά έσοδα 40 εκατ. ευρώ από την επένδυση αυτή. Ξεκίνησε η ανάπτυξη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL