Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κοσμοδρόμιο, από τον Νίκο Κυριακίδη / Justin go home
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοσμοδρόμιο, από τον Νίκο Κυριακίδη / Justin go home

Είναι δυνατόν ένας ξένος υπήκοος που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ με "πράσινη κάρτα" να συλλαμβάνεται για συμμετοχή σε επικίνδυνες κόντρες σε κατοικημένη περιοχή, οδηγώντας το νοικιασμένο σπορ αυτοκίνητό του υπό την επήρεια μαριχουάνας, αλκοόλ και φαρμάκων, και να τυγχάνει τόσο διακριτικής μεταχείρισης από τους ανθρώπους του νόμου; Ναι, αρκεί να είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ... Σε κάθε άλλη περίπτωση, ισπανόφωνου, Ασιάτη, Λατινοαμερικάνου, φτωχού και άσημου μετανάστη, που θα τύχαινε να συλληφθεί επειδή εργαζόταν χωρίς χαρτιά σε κάποια φυτεία ή φάμπρικα, η αδέκαστη αμερικανική δικαιοσύνη θα είχε διατάξει την απέλασή του.

Φαίνεται ωστόσο πως αυτή η... αδικία βαραίνει τις συνειδήσεις των Αμερικανών. Τόσο πολύ μάλιστα, που έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διατάξει την άμεση απέλαση του 19χρονου Καναδού "ποπ σταρ" από τις ΗΠΑ! Με συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα We the People (εμείς ο λάος) -των διαδικτυακών ψηφοφοριών του Λευκού Οίκου- περισσότεροι από 200.000 Αμερικανοί πολίτες καλούν την κυβέρνηση Ομπάμα να διατάξει την απέλαση του Μπίμπερ, χαρακτηρίζοντάς τον "επικίνδυνο" για την αμερικανική κοινωνία!

"Εμείς, ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών, αισθανόμαστε ότι εκπροσωπούμαστε με λανθασμένο τρόπο στον κόσμο της ποπ κουλτούρας. Θα θέλαμε να δούμε τον επικίνδυνο, απερίσκεπτο, και καταστροφικό χρήστη ναρκωτικών Τζάστιν Μπίμπερ να απελαύνεται από τις ΗΠΑ και την πράσινη κάρτα του να ανακαλείται. Δεν απειλεί μόνον τη δημόσια ασφάλεια αλλά παράλληλα ασκεί απαίσια επιρροή στη νεολαία του έθνους μας" αναφέρει η δημόσια έκκληση, που έως την Παρασκευή είχε συγκεντρώσει τις υπογραφές 220.000 πολιτών. Σημειώνεται ότι ο κατώτατος αριθμός υπογραφών που απαιτείται για να υπάρξει παρέμβαση του προέδρου σε μια διαδικτυακή έκκληση είναι οι 100.000. "Εμείς ο λαός θα θέλαμε να δούμε τον Τζάστιν Μπίμπερ έξω από την κοινωνία μας" καταλήγει το σχετικό κείμενο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL