Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έκαστος εφ' ω ετάχθη

Με δύο ανακοινώσεις του μέσα σε μερικές ώρες, το κυβερνών κόμμα, σε προφανή πανικό από τη δυναμική της υποψηφιότητας Τσίπρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρθηκε στα "περιθωριακά" κόμματα του ΚΕΑ.

Με δύο ανακοινώσεις του μέσα σε μερικές ώρες, το κυβερνών κόμμα, σε προφανή πανικό από τη δυναμική της υποψηφιότητας Τσίπρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρθηκε στα "περιθωριακά" κόμματα του ΚΕΑ. Παρακάμπτουμε τα "χωροφυλακίστικά" του 50 για τους "τροτσκιστάς και διεθνιστάς" και πάμε επί της ουσίας: Μάλλον δεν έφτανε στον κ. Σίμο Κεδίκογλου και την παρέα του η διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΕΑ, έπρεπε να διαστρεβλώσει τις θέσεις και καθενός κόμματος ξεχωριστά.

Το κυριότερο επιχείρημά τους είναι ότι το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς συναπαρτίζεται από μικρά ευρωπαϊκά κόμματα. Πραγματικά, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί είναι έγκλημα ένα κόμμα να έχει χαμηλά ποσοστά... Η Ν.Δ. συγκυβερνά με ένα τέτοιο "περιθωριακό" κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η ιστορική ηγεσία σύρεται στα δικαστήρια και μέχρι πρότινος συγκυβερνούσε με άλλα δύο πολύ μικρά κόμματα, τον ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Στην Πορτογαλία, μπορεί να κυβερνά ο Πάσος Κοέλιο (ακόμη), αλλά το Μπλόκο της Αριστεράς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπει τα ποσοστά του -μαζί με το Κ.Κ. Πορτογαλίας- να ανεβαίνουν κοντά στο 20%, ενώ στην Ισπανία οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν 14,5% στην Ενωμένη Αριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, το "περιθωριακό" ή όχι του πράγματος κρίνεται από τον ρόλο που παίζει ένα κόμμα σε μία χώρα. Να ενημερώσουμε τη Ν.Δ. πως η Die Linke είναι αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία. Η Γερμανία όμως για τη Ν.Δ. τελειώνει στις εντολές της κυρίας Μέρκελ. Η Ν.Δ. είναι ΕΛΚ, όπως το κόμμα της κ. Μέρκελ. Αδερφάκια δηλαδή... Γι αυτό και ψηφίζουν μαζι τα Μνημόνια. Η Die Linke είναι ΚΕΑ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τα Μνημόνια. Έκαστος εφ' ω ετάχθη...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις