Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Έκαστος εφ' ω ετάχθη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκαστος εφ' ω ετάχθη

Με δύο ανακοινώσεις του μέσα σε μερικές ώρες, το κυβερνών κόμμα, σε προφανή πανικό από τη δυναμική της υποψηφιότητας Τσίπρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρθηκε στα "περιθωριακά" κόμματα του ΚΕΑ. Παρακάμπτουμε τα "χωροφυλακίστικά" του 50 για τους "τροτσκιστάς και διεθνιστάς" και πάμε επί της ουσίας: Μάλλον δεν έφτανε στον κ. Σίμο Κεδίκογλου και την παρέα του η διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΕΑ, έπρεπε να διαστρεβλώσει τις θέσεις και καθενός κόμματος ξεχωριστά.

Το κυριότερο επιχείρημά τους είναι ότι το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς συναπαρτίζεται από μικρά ευρωπαϊκά κόμματα. Πραγματικά, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί είναι έγκλημα ένα κόμμα να έχει χαμηλά ποσοστά... Η Ν.Δ. συγκυβερνά με ένα τέτοιο "περιθωριακό" κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η ιστορική ηγεσία σύρεται στα δικαστήρια και μέχρι πρότινος συγκυβερνούσε με άλλα δύο πολύ μικρά κόμματα, τον ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Στην Πορτογαλία, μπορεί να κυβερνά ο Πάσος Κοέλιο (ακόμη), αλλά το Μπλόκο της Αριστεράς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπει τα ποσοστά του -μαζί με το Κ.Κ. Πορτογαλίας- να ανεβαίνουν κοντά στο 20%, ενώ στην Ισπανία οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν 14,5% στην Ενωμένη Αριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, το "περιθωριακό" ή όχι του πράγματος κρίνεται από τον ρόλο που παίζει ένα κόμμα σε μία χώρα. Να ενημερώσουμε τη Ν.Δ. πως η Die Linke είναι αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία. Η Γερμανία όμως για τη Ν.Δ. τελειώνει στις εντολές της κυρίας Μέρκελ. Η Ν.Δ. είναι ΕΛΚ, όπως το κόμμα της κ. Μέρκελ. Αδερφάκια δηλαδή... Γι αυτό και ψηφίζουν μαζι τα Μνημόνια. Η Die Linke είναι ΚΕΑ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τα Μνημόνια. Έκαστος εφ' ω ετάχθη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL