Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Παγκόσμια Ιατρική Ένωση: Βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο κύμα κορωνοϊού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παγκόσμια Ιατρική Ένωση: Βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο κύμα κορωνοϊού

Αυτό τόνισε ο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

Η Γερμανία εξακολουθεί να πλήττεται σταθερά από την πανδημία του κορονοϊού: το άνοιγμα των σχολείων, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Μπούντεσλιγκα  (Bundesliga), οι τουρίστες που επιστρέφουν  από τις διακοπές τους, οι πάντες δοκιμάζονται επί του παρόντος και όλα εξετάζονται υπό το πρίσμα των αυξανόμενων λοιμώξεων του κορονοϊού.

Η Ένωση του Μάρμπουργκ («Marburger Bund»), ένας από τους σημαντικότερους ιατρικούς οργανισμούς στη Γερμανία, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία βρίσκεται ήδη στη μέση του λεγόμενου δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της «Marburger Bund», εκτιμά επίσης ότι «πρόκειται για μια πανδημία μακράς διαρκείας», και προέτρεψε να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή: «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα διαρκές κύμα κορονοϊού», τόνισε δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

 «Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ελαφρά αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων ως σήμα συναγερμού για την αντιμετώπισή του, επειδή το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι η μακρά περίοδος επώασης και το γεγονός ότι μεταδίδεται από άτομο σε άτομο τόσο γρήγορα. Μέχρι στιγμής, πάντως η Γερμανία αντιμετώπισε καλά την πανδημία και οι πολίτες συμμετείχαν», κατέληξε

Πηγή: Deutschlandfunk/ Dlf)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL