Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Διατηρείται η ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία και μετά τη συνάντηση Μάας - Τσαβούσογλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διατηρείται η ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία και μετά τη συνάντηση Μάας - Τσαβούσογλου

Αιτία για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επισκεφτεί το Βερολίνο ήταν να πείσει το γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας να άρει τη γερμανική ταξιδιωτική προειδοποίηση για Τουρκία. Ούτε τα στοιχεία που παρέθεσε, ούτε οι διαβεβαιώσεις που έδωσε για την ασφάλεια των τουριστών και ούτε οι συναντήσεις του υπουργού Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ με τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και η επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας Εμινέ Αλπ Μεσέ στο γερμανικό υπουργείο Υγείας επέφεραν αποτέλεσμα.

Προς το παρόν η Γερμανία διατηρεί σε ισχύ την προειδοποίηση για ταξίδια στην Τουρκία.

Οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρίνισε ο κ. Μάας, ενώ έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο», αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις που έλαβε ότι στην Τουρκία δεν γίνεται υποχρεωτική χρήση υδροξυχλωροκίνης στους ασθενείς με κορονοϊό. «Μας ενδιαφέρει οι τουρίστες να επιστρέψουν χωρίς τον κορονοϊό και γι' αυτό μας είναι σημαντικό οι χώρες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και να δημοσιοποιούν με διαφάνεια τα στοιχεία, αλλά και το τι συμβαίνει σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος», εξήγησε ο υπουργός.

Αντικρούοντας κατά κάποιο τρόπο την κατηγορία του κ. Τσαβούσογλου ότι η ταξιδιωτική προειδοποίηση εκδόθηκε για πολιτικούς λόγους, ο κ. Μάας επικαλέστηκε ειδήμονες και την ΕΕ. Όπως επεσήμανε, το υπουργείο Εξωτερικών αποφασίζει με βάση τη γνωμάτευση του κρατικού γερμανικού επιδημιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Το ινστιτούτο θεωρεί ότι η υγειονομική κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι ασφαλείς για τους γερμανούς επισκέπτες. Πέραν αυτού η Γερμανία θα λάβει τις αποφάσεις της σε συνεννόηση με τα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε ο Χάικο Μάας. Η επόμενη ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα θα δοθεί ενδεχομένως στη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ σε δύο εβδομάδες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL