Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε άδειο στάδιο μίλησε ο Τραμπ στην Tulsa μετά από εκστρατεία νέων μέσω TikTok

Η εκστρατεία του Προέδρου Τραμπ υποσχέθηκε τεράστια πλήθη στη συγκέντρωση του στην Τούλσα, Okla., το Σάββατο, αλλά απέτυχε να παραδώσει. Εκατοντάδες έφηβοι χρήστες TikTok και φαν του K-pop τρόλαραν την εκστρατεία με μεγάλη επιτυχία αναγκάζοντας τον πρόεδρο να μιλήσει σε άδειο στάδιο..

Ο Τράμπ πήγε στην Τούλσα της Οκλαχόμα, για να μιλήσει σε ένα τεράστιο πλήθος όπως περίμενε ο ίδιος και οι υπεύθυνοι της εκστρατείας του, που θα έσπαγε κάθε ρεκόρ πολιτικής συγκέντρωσης όπως δήλωνε 2 μέρες πριν. Λογικό αφού οι κρατήσεις για συμμετοχή στην ομιλία του ξεπέρασαν τις 800.000. Μάλιστα ο ίδιος ο Τραμπ είχε γράψει στο twitter:

Τελικά στο στάδιο των 19.000 θέσεων βρέθηκαν μόνο 5.000 άτομα, ενώ η εξωτερική εξέδρα που είχε στηθεί με σκοπό να κάνει χαιρετισμό στις εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που είχαν κάνει κράτηση δεν χρειάστηκε τελικά.

Πως συνέβη αυτό; νεολαίοι χρήστες του TikTok, K-Pop Stans (φανς κορεάτικων ομάδων ποπ μουσικής και Gen Z απλώς τρόλλαραν την προεκλογική εκστρατεία Τραμπ με πολύ μεγάλη επιτυχία κάνοντας κρατήσεις για θέσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους "The New York Times", o πρόεδρος της εκστρατείας επανεκλογής του Trump, Brad Parscale, δημοσίευσε στο twitter τη Δευτέρα ότι η εκστρατεία είχε υποβληθεί πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήματα εισιτηρίων, αλλά οι δημοσιογράφοι στην εκδήλωση σημείωσαν ότι η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Παράλληλα ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έξω από το στάδιο για το ενδεχόμενο που δεν θα χωρούσαν οι υποστηρικτές του Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Τιμ Μέρταου, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές μπλόκαραν τους υποστηρικτές τους να εισέλθουν στη συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο BOK, χωρητικότητας 19.000 θέσεων.

Οι χρήστες του TikTok και οι θαυμαστές των κορεατικών ομάδων ποπ μουσικής (K-Pop Stans) ισχυρίστηκαν ότι ως φάρσα είχαν καταχωρήσει δυνητικά εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια για το συλλαλητήριο της εκστρατείας του Τραμπ. Zητούσαν από τους υποστηρικτές να εγγραφούν για δωρεάν εισιτήρια χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνά τους στις 11 Ιουνίου, K-pop λογαριασμούς και άρχισαν να στέλνουν μηνύματα στους οπαδούς τους ενθαρρύνοντας τους να εγγραφούν για το συλλαλητήριο - και στη συνέχεια να μην πάνε.

Οι νέες και οι νέοι της Αμερικής εκδικήθηκαν τον Τραμπ με έξυπνο και σκληρό τρόπο.

Σπ. Καρράς

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις