Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Χιλή σε 24 ώρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Χιλή σε 24 ώρες

Η χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων έχει συνολικά 73.997 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 761 θανάτων μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα στις 3 Μαρτίου. Σαράντα τρεις άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες.

Μεταξύ αυτών που μολύνθηκαν είναι και ο υπουργός Δημοσίων Έργων, Αλφρέδο Μορένο, 63 ετών.

«Ενημερώθηκα ότι το τεστ Covid-19 που έκανα πριν από λίγες ημέρες ήταν θετικό, ευτυχώς δεν έχω μέχρι στιγμής συμπτώματα», δήλωσε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Μορένο είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα μετά από τη διάγνωση με τον ιό ενός μέλους του προσωπικού του.

Τρεις άλλοι υπουργοί, που είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό και είχαν τεθεί σε προληπτική καραντίνα, βρέθηκαν αρνητικοί και επανήλθαν στην εργασία τους.

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις γερουσιαστές διαγνώστηκαν με τον ιό, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο της Γερουσίας και στη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων μέσω τηλεδιασκέψεων.

Το Σαντιάγο είναι το επίκεντρο της πανδημίας, με το 90% των κρουσμάτων στη χώρα και τελεί σε lockdown από τις 16 Μαΐου. Μέχρι τότε, οι κυβερνητικές αρχές είχαν επιβάλει εν μέρει και επιλεκτικούς περιορισμούς, καθώς και μαζικούς ελέγχους.

Ωστόσο, η χώρα καταγράφει τις τελευταίες δύο εβδομάδες πολύ σημαντική αύξηση κρουσμάτων, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση να αποφασίσει υποχρεωτικό περιορισμό για τους 7 εκατομμύρια κατοίκους της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL