Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ο Τραμπ διατάσσει το άνοιγμα των εκκλησιών και δηλώνει έτοιμος να παρακάμψει τους κυβερνήτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τραμπ διατάσσει το άνοιγμα των εκκλησιών και δηλώνει έτοιμος να παρακάμψει τους κυβερνήτες

"Σήμερα, θεωρώ ότι οι χώροι λατρείας -- όπως οι εκκλησίες, οι συναγωγές και τα τζαμιά -- είναι βασικοί χώροι που παρέχουν βασικές υπηρεσίες", είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο. "Προτρέπω τους κυβερνήτες να επιτρέψουν να ανοίξουν ξανά αμέσως οι εκκλησίες μας και οι χώροι λατρείας".

"Αν δεν το κάνουν, θα παρακάμψω τους κυβερνήτες", είπε ο Τραμπ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς μπορεί να το κάνει. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πολιτική για την επαναλειτουργία καταστημάτων, σχολείων, υπηρεσιών εξαρτάται από τις αρχές της κάθε ομοσπονδιακής Πολιτείας.

"Ορισμένοι κυβερνήτες όρισαν ως βασικά καταστήματα οινοπνευματωδών ποτών και κλινικές όπου διενεργούνται οι αμβλώσεις, αλλά άφησαν κατά μέρος τις εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας. Αυτό είναι λάθος", δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους των συντηρητικών Ευαγγελικών.

"Επανορθώνω λοιπόν αυτή την αδικία δηλώνοντας βασικούς τους χώρους λατρείας", ανακοίνωσε διευκρινίζοντας ότι τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC) θα εκδώσουν υγειονομικές συστάσεις γι αυτούς τους χώρους έπειτα από αίτημά του.

"Στην Αμερική, χρειαζόμαστε περισσότερες προσευχές, όχι λιγότερες", κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν φύγει από τη συνέντευξη Τύπου, χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL