Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Η Παλαιστίνη αποσύρεται από όλες τις συμφωνίες που έχει συνάψει με ΗΠΑ - Ισραήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Παλαιστίνη αποσύρεται από όλες τις συμφωνίες που έχει συνάψει με ΗΠΑ - Ισραήλ

Την απόφαση της Παλαιστίνης να αποσυρθεί από όλες τις συμφωνίες στις οποίες έχει καταλήξει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών για την ασφάλεια.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Μαχμούντ Αμπάς πως, θα ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες αν το εβραϊκό κράτος προσπαθήσει να επεκτείνει την κυριαρχία του σε περιοχές της Δυτικής Όχθης, πιθανότητα που είχε αφηθεί ανοιχτή από τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ.

«Η ισραηλινή κατοχική αρχή, από σήμερα, πρέπει να επωμιστεί όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μπροστά στη διεθνή κοινότητα ως κατοχική δύναμη επί του εδάφους του κατεχόμενου κράτους της Παλαιστίνης, με όλες τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου και των νόμων», τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς.

«Θεωρούμε την αμερικανική κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνη για την καταπίεση που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός και τη θεωρούμε ως πρωταρχικό εταίρο μαζί με την ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής για όλες τις επιθετικές και άδικες αποφάσεις και μέτρα εναντίον του λαού μας. Ωστόσο, χαιρετίζουμε όλες τις θέσεις των άλλων αμερικανικών κομμάτων που απέρριψαν τις πολιτικές αυτής της διοίκησης που είναι εχθρικές προς τον λαό μας και τα νόμιμα δικαιώματά του».

«Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη διεθνή νομιμότητα και τα σχετικά αραβικά, ισλαμικά και περιφερειακά ψηφίσματα, στα οποία συμμετέχουμε και επαναλαμβάνουμε τη σταθερή δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας ανεξάρτητα από τη μορφή ή την πηγή της», συνέχισε ο Αμπάς.

«Καλούμε όσους δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, να το αναγνωρίσουν γρήγορα για να προστατεύσουν την ειρήνη, τη διεθνή νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την παροχή διεθνούς προστασίας στον λαό μας στο κατεχόμενο κράτος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε παρουσιάσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, το οποίο προέβλεπε επέκταση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και το οποίο είχε δεχθεί σκληρή κριτική από τον Μαχμούντ Αμπάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL