Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Αναβολή της απόφασης για άνοιγμα των σχολείων στη Γερμανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναβολή της απόφασης για άνοιγμα των σχολείων στη Γερμανία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Reuters) - Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια της Γερμανίας ανέβαλαν την Πέμπτη, την απόφαση για το πλήρες άνοιγμα σχολείων και νηπιαγωγείων και την επανάληψη των αγώνων ποδοσφαίρου της Μπουντεσλίγκα, ανέφερε το περιοδικό ειδήσεων Focus Online, επικαλούμενοι πηγές που συμμετείχαν στις συζητήσεις.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησε βιντεοδιάσκεψη με ηγέτες από τις 16 πολιτείες της Γερμανίας για να επανεξετάσει τους περιορισμούς στη δημόσια ζωή που στοχεύουν στην καταστολή της επιδημίας του κοροναϊού σύμφωνα με το Reuters

Όπως αναφερεί Financial Times σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σε δημοσιογράφους είναι πολύ νωρίς για να ξανανοίξουν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας.

"Κάθε χαλάρωση των περιορισμών οδηγεί σε περισσότερους ανθρώπους που μετακινούνται δημόσια, να συναντιούνται μεταξύ τους και να γεμίζουν τα κέντρα της πόλης και τις δημόσιες συγκοινωνίες". «Και για αυτόν τον λόγο πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς πώς [αυτό] επηρεάζει πιθανές νέες μολύνσεις».

Σύμφωνα με την DeWelt η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων (δημοτικά κ.α.)  θα παρθεί στις 6 Μαϊου.

Νίκος Φίλης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία - Σοβαρή ανησυχία και στην Ευρώπη

Εξίσου μολυσματικά με τους ενήλικες τα παιδιά, σύμφωνα με μελέτη του Charité

Σύμφωνα με χθεστινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εξίσου μολυσματικοί και μεταδοτικοί με τους ενήλικες είναι τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, αλλά μεταδίδουν τον ιό χωρίς προηγουμένως να εμφανίσουν συμπτώματα, αναφέρει μελέτη του Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου. Επιπλέον, τα παιδιά, εφόσον εκτεθούν στον ιό, διατρέχουν περίπου το 1/3 του κινδύνου των ενηλίκων να μολυνθούν.

Για την έρευνα, η οποία διεξήχθη υπό τον καθηγητή Κρίστιαν Ντρόστεν και δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί επιστημονικά, αξιολογήθηκαν 3.178 δείγματα από ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό, κατά το διάστημα από Ιανουάριο έως και 26 Απριλίου. Ανάμεσά τους ήταν και 37 παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου, 16 μαθητές δημοτικού σχολείου και 74 έφηβοι. «Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ παιδιών και ενηλίκων», έγραψε ο κ. Ντρόστεν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ στην μελέτη επισημαίνεται ότι «με βάση αυτά τα αποτελέσματα, πρέπει να υπάρχει προσοχή έναντι της απεριόριστης επαναλειτουργίας των σχολείων και των νηπιαγωγείων στην παρούσα κατάσταση», καθώς «τα παιδιά είναι εξίσου μολυσματικά με τους ενήλικες».

Όπως διευκρινίζεται πάντως από την ίδια τη μελέτη του Charité, οι μελέτες σχετικά με το κατά πόσο τα παιδιά είναι πηγές της μόλυνσης είναι περίπλοκες, λόγω του γεγονότος ότι τα μέτρα προστασίας -περιλαμβανομένης και της αναστολής λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των σχολείων - τέθηκαν σε ισχύ πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές παρατήρησης.

193 θάνατοι, 1.639 κρούσματα στη Γερμανία, το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 160.000

Άλλοι 193 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε έτσι στα 6.481, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες. Ο απολογισμός νεκρών του τελευταίου εικοσιτετραώρου είναι υψηλότερος από αυτόν της προηγουμένης (173).

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 1.639 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να φθάνει τους 160.758, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σημείωσε επίσης αύξηση σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (1.478).

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL