Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Τουρκία / Τουρκία: Πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα δέχεται ο Ερντογάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία / Τουρκία: Πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα δέχεται ο Ερντογάν

Τον ταχύτερα αυξανόμενο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στον κόσμο εμφανίζει, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η Τουρκία, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντιμετωπίζει όλο και εντονότερες πιέσεις να επιβάλει περιορισμούς, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια μέτρα προστασίας, όπως η απαγόρευση συγκεντρώσεων, ο περιορισμός των υπεραστικών ταξιδιών και η υποχρέωση να φοριούνται μάσκες σε δημόσιους χώρους, αλλά μέχρι στιγμής αρνείται να επιβάλει κατ’ οίκον περιορισμό.

Έχοντας 34.109 κρούσματα και 725 θανάτους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, η Τουρκία είναι η ένατη χώρα στον κόσμο που πλήττεται πιο πολύ από την πανδημία.

Αυτό που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές είναι η ταχύτατη εξάπλωση του ιού. Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε λίγες ημέρες: Από τα 7.400 στις 28 Μαρτίου, έφτασε τα 15.000 την 1η Απριλίου και υπερέβη τα 30.000 τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε με καθησυχαστικό τόνο ότι το ποσοστό πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν μόλις γύρω στο 60%. Όμως, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, αυξάνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση να επιβάλει πλήρη περιορισμό στις μετακινήσεις. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος της χώρας και πολλά σωματεία έχουν ήδη απευθύνει σχετικές εκκλήσεις.

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, επιμένει ότι “οι τροχοί της οικονομίας πρέπει να συνεχίσουν να γυρίζουν”. Η Τουρκία ακόμα ανακάμπτει από την κατάρρευση του νομίσματός της το 2018, κάτι που κάνει πολλούς οικονομικούς παράγοντες να επισημαίνουν ότι μια νέα οικονομική κρίση εν μέσω της πανδημίας θα πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL