Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Ραγδαία εξάπλωση και μάσκες στις ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ραγδαία εξάπλωση και μάσκες στις ΗΠΑ

Σχεδόν 1.200 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μία μέρα στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης. Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με 1.169 θανάτους να καταμετρώνται από τις 8.30 μ.μ. της Τετάρτης έως την ίδια ώρα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 5.926.

Το προηγούμενο θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας μέσα σε 24 ώρες σε οποιοδήποτε κράτος είχε καταγραφεί την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

Από την Τετάρτη έως την Πέμπτη το βράδυ στις ΗΠΑ καταγράφηκαν επίσης 30.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε πάνω από 243.000, πάντα σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Αντιμέτωπος με την ταχεία εξάπλωση της επιδημίας, ο Λευκός Οίκος ακολούθησε χθες το παράδειγμα των Δήμων του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης, συνιστώντας στους πολίτες να φορούν μάσκες κατά τις αναγκαίες εξωτερικές μετακινήσεις τους. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισήμαναν πάντως ότι η λεγόμενη “κοινωνική απομάκρυνση” παραμένει ο αποτελεσματικότερος τρόπος περιορισμού της διάδοσης του ιού.

Επίκεντρο της κρίσης παραμένει η Νέα Υόρκη. Η μεγαλούπολη θρηνεί πάνω από 1.500 νεκρούς και πλησιάζει τα 50.000 κρούσματα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν την Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της.

Την ίδια ώρα, η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον έχει ανάγκη από 3.600 νοσοκομειακές κλίνες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς προετοιμάζεται για την κλιμάκωση της εξάπλωσης του Covid-19 σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας προς τα τοπικά νοσοκομεία.

Το Πεντάγωνο, τέλος, απομάκρυνε χθες από τα καθήκοντά του τον πλοίαρχο του αεροπλανοφόρου USS Thedore Roosevelt που διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του στη διοίκηση του Ναυτικού ότι δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα για την προστασία του πληρώματος του πλοίου, στο οποίο έχουν παρουσιαστεί περισσότερα από 100 κρούσματα. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τόμας Μόντλι δήλωσε ότι ο πλοίαρχος έσφαλε αφήνοντας την επιστολή του να διαρρεύσει στον Τύπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL