Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αργεντινή: Με προπληρωμένη κάρτα τροφίμων ενάντια σε πείνα, ιό και... ΔΝΤ

Η κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες δεν θέλει να αφήσει κανέναν μόνο του στην πανδημία και προχώρησε στην έκδοση προπληρωμένης κάρτας για την αγορά τροφίμων για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες σίτισης που δημιουργεί η επιβράδυνση της οικονομίας από την πανδημία, η οποία επιβαρύνει μια κοινωνία που υποφέρει από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις συνταγές του ΔΝΤ.

Ο Φερνάντες έχει υιοθετήσει νέα σειρά κοινωνικών μέτρων με την εμφάνιση του ιού αυξάνοντας τη διάθεση τροφίμων διαμέσου της προπληρωμένης κάρτας, της ενίσχυσης των λαϊκών γευμάτων στις συνοικίες των μεγάλων πόλεων, χρηματικές επιταγές για την αγορά τροφίμων σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά και την υιοθέτηση του εγγυημένου οικογενειακού εισοδήματος για την περίοδο της πανδημίας.

Η προπληρωμένη κάρτα τροφίμων χορηγείται σε γονείς με παιδιά έως 6 ετών, που λαμβάνουν επίσης και το οικογενειακό επίδομα, εγκύους πάνω από τον τρίτο μήνα της κύησης, που λαμβάνουν επίσης και το επίδομα κύησης, και άτομα με κινητικά προβλήματα, εξάρτηση και άλλες ασθένειες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο