Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Δώσε τις μίζες των off-shore στο σύστημα Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δώσε τις μίζες των off-shore στο σύστημα Υγείας

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από ισπανικά δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών ζητώντας από τον πρώην μονάρχη της χώρας Χουάν Κάρλος Α' να δώσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας το «δώρο» των 100 εκατ. ευρώ που του έκανε η Σαουδική Αραβία για να καταλήξουν μέσα από πλήρως αδιαφανείς διαδρομές σε off-shore.

Ο σημερινός μονάρχης Φελίπε Στ', με τις υποδείξεις συμβούλου του, προχώρησε μάλιστα σε δημόσια αποποίηση της κληρονομιάς του πατέρα του, αλλά του διέφυγε ότι η αποποίηση γίνεται μόνο μετά θάνατον.

«Χουάν Κάρλος, θα μας δωρίσετε τα εκατομμύρια που δεν θέλει τώρα ο γιος σας; Δεν το ξέρουμε. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι θα ήταν πολύ χρήσιμα στη δημόσια Υγεία, που αυτές τις ημέρες δοκιμάζεται πολύ σκληρά» σημειώνουν οι επίσης σκληρά δοκιμαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές που πήραν την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης υπογραφών.

«Οι πολίτες, διαμέσου των κοινωνικών δικτύων, ζητούμε από τον βασιλικό οίκο να υποχρεώσει τον Χουάν Κάρλος των Βουρβόνων να δωρίσει στη δημόσια Υγεία τα εκατομμύρια που έλαβε από τη Σαουδική Αραβία. Αυτά τα χρήματα θα συνεισφέρουν να περιορίσουμε τη έλλειψη υλικού για τις κλινικές και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και θα βοηθήσουν να φρενάρουμε το γρηγορότερο δυνατόν τον κορωνοϊό» καταλήγει η πρωτοβουλία των γιατρών και νοσηλευτών του Δημοσίου. Πενήντα χιλιάδες άτομα έχουν υπογράψει αυτό το αίτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL