Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
Επιμένει ο Ερντογάν για την Ιντλίμπ / Επιμένει ο Ερντογάν για την Ιντλίμπ: Θα διώξουμε τον στρατό του Άσαντ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιμένει ο Ερντογάν για την Ιντλίμπ / Επιμένει ο Ερντογάν για την Ιντλίμπ: Θα διώξουμε τον στρατό του Άσαντ

Μέχρι το τέλος του μήνα η Τουρκία θα απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την Ιντλίμπ όπου έχουν προωθηθεί και πλέον έχουν εδραιώσει τις θέσεις τους, προειδοποίησε χθες για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, αδιαφορώντας προφανώς για τις προθέσεις και τα σχέδια της Μόσχας που "παίζει" και με τις δύο πλευρές.

Σε ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν έστειλε πλαγίως μήνυμα στη Ρωσία να σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των ανταρτών συμμάχων της Άγκυρας. Η Ρωσία ελέγχει τον εναέριο χώρο της Ιντλίμπ και βομβαρδίζει καθημερινά τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντικαθεστωτικούς αντάρτες ενισχύοντας την επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Η Τουρκία «δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω» στην Ιντλίμπ υπογράμμισε ο Ερντογάν. «Θα απωθήσουμε το συριακό καθεστώς έξω από τα σύνορα που έχουμε ορίσει» διεμήνυσε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Η προθεσμία που τους έχουμε δώσει να εγκαταλείψουν τις ζώνες όπου έχουν περικυκλωθεί τα παρατηρητήριά μας φθάνει στο τέλος της. Σχεδιάζουμε την απελευθέρωση, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αυτών των παρατηρητηρίων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου» πρόσθεσε ο Ερντογάν. Ο ίδιος εμφανίστηκε επιθετικός και κατά της Ρωσίας προσθέτοντας ότι «η Μόσχα δεν επιθυμεί να δεχτεί την ανθρώπινη ευαισθησία» της Τουρκίας.

Χθες αναμένονταν στην Άγκυρα ρωσική αντιπροσωπεία για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ. Είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθεί το ρωσοτουρκικό χάσμα, καθώς οι δυνάμεις του Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας συνεχίζουν την προέλασή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL