Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βολιβία: Το εκλογοδικείο απέρριψε την υποψηφιότητα του Μοράλες

Το ανώτατο εκλογοδικείο της Βολιβίας απέρριψε την υποψηφιότητα του Έβο Μοράλες στη Γερουσία εκτιμώντας ότι ο πρώην Πρόεδρος της χώρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και συγκεκριμένα ότι δεν έχει ως τόπο διαρκούς κατοικίας τη χώρα. «Η απόφαση του ανώτατου εκλογοδικείου αποτελεί ένα πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας. Τα μέλη του ανώτατου εκλογοδικείου της Βολιβίας ξέρουν ότι πληρώ όλες τις προϋποθέσεις για να είμαι υποψήφιος. Ο τελικός στόχος είναι η προγραφή του Κινήματος για τον Σοσιαλισμό (MAS)» κατήγγειλε ο Μοράλες από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Πρόεδρος του ανώτατου εκλογοδικείου Ρομέρο διευκρίνισε ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη, γιατί δεν προβλέπεται προσφυγή. Το ανώτατο εκλογοδικείο ενέκρινε την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Άρθε, ο οποίος θα διεκδικήσει την Προεδρία για το MAS. Το ανώτατο δικαστήριο είχε διαχωρίσει εδώ και ημέρες τις υποψηφιότητες του Μοράλες και του Άρθε. Σύμφωνα με τον Ρομέρο ο νόμος προβλέπει ότι ο υποψήφιος για Πρόεδρος θα πρέπει να έχει πενταετή διαμονή στη χώρα πριν καταθέσει την υποψηφιότητά του, ενώ για τους υποψήφιους γερουσιαστές και βουλευτές χρειάζονται μόνο δύο χρόνια.

«Η απόφαση του ανώτατου εκλογοδικείου οφείλεται μόνο στο ότι πιέσαμε βγαίνοντας στους δρόμους. Τώρα ο πραγματικός κίνδυνος είναι να κερδίσει το MAS την πλειοψηφία στη Βουλή και πιθανώς τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο» παραδέχθηκε ο αρχιτραμπούκος Καμάτσο, που διοργάνωσε τις επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτηρίων και στελεχών του MAS καλλιεργώντας το έδαφος για το πραξικόπημα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις