Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βολιβία: O Άρθε του MAS με 31,6% στην πρόθεση ψήφου

Οι πραξικοπηματίες φοβούνται ότι «έρχεται ο Εβο»

«Εάν συνεχίσουμε έτσι, θα επιστρέψει ο Έβο», παραδέχτηκε ο αρχιτραμπούκος της Βολιβίας Καμάτσο ζητώντας από τους υποψηφίους προέδρους της Δεξιάς και των πραξικοπηματιών «να αποφασίσουν επειγόντως μια κοινή στρατηγική» μπροστά στην άνοδο του Κινήματος για τον Σοσιαλισμό (MAS) στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών στις 3 Μαΐου.

«Εάν συνεχίσουμε έτσι, θα επιστρέψει ο Έβο. Ανατρέψαμε το MAS, αλλά βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την επιστροφή του Έβο. Πρέπει να καταλάβουμε τις ιστορικές στιγμές που ζούμε», προειδοποίησε τους δικούς του ο Καμάτσο, υπογραμμίζοντας ότι, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τους άλλους δεξιούς υποψηφίους διακόπτει την προεκλογική του εκστρατεία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ciesmori, o υποψήφιος του MAS και πρώην υπουργός Οικονομικών Άρθε φθάνει στο 31,6%, ενώ ο παραδοσιακός υποψήφιος της Δεξιάς περιορίζεται στο 17,2%, η «προσωρινή Πρόεδρος» Ανιές στο 16,5%, ο Καμάτσο στο 9,6%, ο ακροδεξιός κήρυκας Τσι Χιουν στο 5,4%. Οι αναποφάσιστοι, τα λευκά και τα άκυρα κυμαίνονται στο 16%. Στελέχη του MAS, των συνδικάτων και των κοινωνικών οργανώσεων που στηρίζουν τον Άρθε εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη δημοσκόπηση, υπογραμμίζοντας ότι τα ποσοστά του Άρθε είναι πολύ υψηλότερα καθώς πολλοί πολίτες φοβούνται να εκφραστούν εξαιτίας του κλίματος αστυνομικής βίας, τρομοκρατίας και διώξεων που έχουν επιβάλει οι πραξικοπηματίες.

Το κεντρικό εκλογοδικείο της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι το 60% των ατόμων που κατέθεσαν υποψηφιότητες δεν έχουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις εκλογές και ότι ο Μοράλες και ο υποψήφιος πρόεδρος του MAS Άρθε βρίσκονται σε μια άλλη λίστα υποψηφίων, οπότε θα πρέπει να εξεταστούν περισσότερο διεξοδικά τα χαρτιά που κατέθεσαν για τις υποψηφιότητές τους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις