Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τραπεζίτες - κυβέρνηση Τραμπ: "Ο Σάντερς θα καταστρέψει την οικονομία"...

Ξύπνησαν τα "αντανακλαστικά" του συστήματος στις ΗΠΑ καθώς ο Μπέρνι Σάντερς εδραιώνει το προβάδισμά του στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Εκτός από τους "ενοχλημένους" στο ίδιο του το κόμμα, που βλέπουν τους κεντρώους ψηφοφόρους να μένουν "ορφανοί", κυβέρνηση Τραμπ και τραπεζίτες εξέφρασαν χθες εν χορώ τον "φόβο" ότι, αν εκλεγεί Πρόεδρος, θα "καταστρέψει" την αμερικανική οικονομία...

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλανκφέιν και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ Στίβεν Μνούτσιν επέμειναν ότι ο προοδευτικός γερουσιαστής του Βερμόντ και επικρατέστερος για την ώρα υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών θα "καταστρέψει" την αμερικανική οικονομία στην περίπτωση που εκλεγεί στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι ο Μπλανκφέιν ήταν πρόεδρος της Goldman Sachs καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας, από το 2006 έως το 2018. Το επικριτικό σχόλιο, ένα 24ωρο μετά τη νίκη του Σάντερς στις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ, έγινε με ανάρτηση του Μπλανκφέιν στο Twitter. “Ο Σάντερς είναι τόσο πολωτικός όσο κι ο Τραμπ και θα καταστρέψει την οικονομία μας, ενώ δεν νοιάζεται για τον στρατό μας” έγραψε ο Μπλανκφέιν. Επέσεισε μάλιστα τον κίνδυνο ρωσικού δάκτυλου που θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Σάντερς.

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με τις δηλώσεις Μπλανκφέιν αναφορικά με την τοποθέτηση ότι ως Πρόεδρος ο Σάντερς θα “καταστρέψει” την αμερικανική οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ Στίβεν Μνούτσιν σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την κατάθεση που έδωσε στο Κογκρέσο, δήλωσε: “Νομίζω ότι ο Λόιντ Μπλανκφέιν δεν θα μπορούσε να είναι σωστότερος σε αυτό”.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις