Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Οι δυνάμεις του στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ απαγορεύουν στον ΟΗΕ να χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Τρίπολης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι δυνάμεις του στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ απαγορεύουν στον ΟΗΕ να χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ δεν θα επιτρέψουν στα Ηνωμένα Έθνη να χρησιμοποιούν το μόνο σε λειτουργία αεροδρόμιο στην λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη, το οποίο προσπαθούν να καταλάβουν σε μια πολεμική τους εκστρατεία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.

Ο Αχμέντ Μισμαρί είπε σε δημοσιογράφους ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να χρησιμοποιεί άλλα αεροδρόμια όπως αυτό στη Μισράτα επειδή δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, καθώς η Τουρκία το χρησιμοποιεί ως βάση.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη νωρίτερα σήμερα κατηγόρησε τις δυνάμεις του Χάφταρ ότι εμποδίζουν τις πτήσεις που μεταφέρουν το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα που καλεί για μια «διαρκή κατάπαυση του πυρός» στη Λιβύη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα, για πρώτη φορά μετά την αναζωπύρωση του πολέμου στη Λιβύη τον Απρίλιο, ένα ψήφισμα που ζητά "μόνιμη εκεχειρία" που θα διαδεχθεί μια εύθραυστη ανακωχή στη χώρα αυτή που τηρείται από τον Ιανουάριο.

Το ψήφισμα, που συντάχθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, εγκρίθηκε με 14 από τους 15 ψήφους. Η Ρωσία απείχε.

Το τελικό κείμενο του ψηφίσματος ήταν αποτέλεσμα επίπονων συζητήσεων που διήρκησαν για περισσότερο από τρεις εβδομάδες, απεικονίζοντας τις διατηρούμενες διαιρέσεις της διεθνούς κοινότητας για την υπόθεση της Λιβύης παρά το κλίμα ενότητας που εκδηλώθηκε στη διάσκεψη στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου.

Το ψήφισμα «επιβεβαιώνει την ανάγκη για μια διαρκή εκεχειρία στη Λιβύη, το συντομότερο δυνατό και χωρίς προϋποθέσεις».

Στο τελικό κείμενο, το Λονδίνο επέλεξε να κρατήσει την αναφορά για την «ανησυχία (του ΣΑ) για την αυξανόμενη εμπλοκή μισθοφόρων στη Λιβύη».

Η αναφορά αυτή είχε επιφέρει το εμπόδιο της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα στο προσχέδιο του ψηφίσματος, με την Μόσχα να υποστηρίζει την αντικατάσταση της λέξης «μισθοφόροι» με «ξένους τρομοκράτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL