Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Koροναϊός: Ενενήντα άτομα σε προληπτικό περιορισμό κατ' οίκον στην Βαυαρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Koροναϊός: Ενενήντα άτομα σε προληπτικό περιορισμό κατ' οίκον στην Βαυαρία

Η οδηγία αφορά όλους όσοι βρέθηκαν για τουλάχιστον 15' σε απόσταση έως και δύο μέτρων από τα άτομα που έχουν ήδη διαγνωσθεί ως ασθενείς. Την ίδια ώρα η υγεία του πρώτου ασθενούς, ο οποίος διαγνώσθηκε στις 27 Ιανουαρίου, εξελίσσεται απολύτως φυσιολογικά και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί πόσο σύντομα θα μπορέσει να λάβει εξιτήριο.

Στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στον επαναπατρισμό περίπου 100 Γερμανών και των οικείων τους, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Ουχάν, το επίκεντρο του νέου κινεζικού κοροναϊού, το ερχόμενο Σάββατο. Για την επιχείρηση θα χρησιμοποιηθεί αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου λειτουργεί «Κέντρο Ιατρικής Αξιολόγησης», προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς, σε συνθήκες καραντίνας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο επαναπατρισμός των Γερμανών από την Ουχάν γίνεται μόνο εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Κίνα και να επιστρέψουν στην Γερμανία και μόνο εφόσον δεν παρουσιάζουν ήδη συμπτώματα προσβολής από τον κοροναϊό. Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο κ. Σπαν, επιστρέφοντας θα παραμείνουν επί δύο εβδομάδες σε καραντίνα.

Ικανοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνει η Γερμανία εξέφρασε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Η Γερμανία αντέδρασε εξαιρετικά. Διαπιστώθηκε ένα περιστατικό, το άτομο απομονώθηκε, εξετάστηκαν τα άτομα του περιβάλλοντός του και τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον ΠΟΥ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ στο ARD.

Στο μεταξύ στην Γερμανία έχουν αναφερθεί σήμερα τουλάχιστον τρία ύποπτα περιστατικά, δύο στην Θουριγγία και ένα στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL