Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
ΗΠΑ / ΗΠΑ: Τα παιδία παίζει στη δίκη Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ / ΗΠΑ: Τα παιδία παίζει στη δίκη Τραμπ

Μόνο χαρταετό δεν έχουν πετάξει μέχρι στιγμής. Θυμίζοντας πιο πολύ βαριεστημένους μαθητές  και λιγότερο σεβάσμιους γερουσιαστές, οι "πατέρες" του αμερικανικού έθνους συλλαμβάνονται να ασχολούνται ελάχιστα με τις μακρόσυρτες διαδικασίες της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ και να προσπαθούν να σκοτώσουν, με κάθε τρόπο, την ώρα τους.

Δύο από αυτούς, ο Τζιμ Ριτς και ο Τζιμ Ίνχοφ, πήραν έναν καλό υπνάκο στα έδρανα. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους το έριξαν στο παιχνίδι για να ξεπεράσουν την υπνηλία. Σταυρόλεξα, εφαρμογές των κινητών, fidget spinners και τουλάχιστον μια χάρτινη σαΐτα εντοπίστηκαν στα χέρια πολλών γερουσιαστών.

Εξίσου βαριεστημένοι με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, οι εκπρόσωποι του Τύπου άρχισαν να παρακολουθούν τους πρώτους για τυχόν παρασπονδίες. Ετσι τουλάχιστον εννέα Δημοκρατικοί και 22 Ρεπουμπλικάνοι πιάστηκαν να σηκώνονται αρκετές φορές από τα έδρανα για βόλτα, σύμφωνα με το Reuters, παρότι ο κανονισμός απαγορεύει ρητά κάτι τέτοιο σε αντίστοιχες διαδικασίες.

H Μάρσα Μπλάκμπερν, εκπρόσωπος του Τενεσί, αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν συνελήφθη από τον φακό να διαβάζει ένα βιβλίο. Όπως έγραψε στο Twitter, το βιβλίο "Πώς οι εχθροί του Τραμπ καταστρέφουν την Αμερική" της Κιμ Στράσελ "παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη διαδικασία".

Το ίδιο απολογητικός εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας που εντοπίστηκε να λαγοκοιμάται στη διάρκεια των αγορεύσεων. Εκπρόσωπος του γερουσιαστή του Αϊντάχο αρνήθηκε ότι ο Τζιμ Ριτς έκανε κάτι τέτοιο. Απλώς παρακολουθούσε στενά "με τα μάτια κλειστά", διαβεβαίωσε στην εφημερίδα "Wall Street Journal".

Στο καθαρά διαδικαστικό μέρος η τρίτη μέρα της δίκης επικεντρώθηκε στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να αποδείξουν ότι ο Τραμπ διέπραξε κατάχρηση εξουσίας επιδιώκοντας πολιτικά οφέλη. "Δεν μπορείτε να εμπιστευθείτε αυτόν τον Πρόεδρο ότι θα κάνει αυτό που είναι καλό γι' αυτή τη χώρα, αλλά μπορείτε να τον εμπιστευθείτε ότι θα κάνει αυτό που είναι καλό για τον Ντόναλντ Τραμπ" τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας των κατηγόρων Άνταμ Σιφ.

Δεδομένης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία (53 έδρες στις 100), οι Δημοκρατικοί δεν έχουν ουσιαστικά καμιά πιθανότητα να κερδίσουν τη δίκη. Ελπίζουν όμως ότι δέκα μόλις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών θα καταφέρουν να τον φθείρουν αρκετά ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες επανεκλογής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL