Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γκρέτα Τούνμπεργκ σε υπουργό Οικονομικών ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται πτυχίο για να αντιληφθείς την κλιματική αλλαγή

Η Μέρκελ στο Νταβός με την «ανυπομονησία της νεολαίας» για το κλίμα

«Δεν χρειάζεται πανεπιστημιακό πτυχίο για να αντιληφθεί κανείς την κλιματική αλλαγή», απάντησε από το Twitter η Γκρέτα Τούνμπεργκ στην απρόσμενη επίθεση που δέχθηκε από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, δηλώνοντας μάλιστα ότι πήρε άδεια από το σχολείο της για να παρευρεθεί στο Νταβός.

«Ποια είναι αυτή; Είναι επικεφαλής οικονομολόγος; Ας πάει πρώτα να σπουδάσει Οικονομικά στο πανεπιστήμιο και μετά μπορεί να επιστρέψει να μας τα εξηγήσει» είχε δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξη Τύπου ο Μνούτσιν, καταγγέλλοντας ότι όσοι καλούν σε απο-επενδύσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι προκαλούν προβλήματα στην οικονομία και μειώνουν τις θέσεις εργασίας.

Ο... άριστος των αρίστων στα Οικονομικά στις ΗΠΑ, πρώην golden boy της Goldman Sachs και κινηματογραφικός παραγωγός του "Avatar" και του "American Sniper" προσπάθησε με άκομψο τρόπο να στηρίξει την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός. «Υπάρχει μια πραγματική παρερμηνεία της αμερικανικής πολιτικής. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος. Ο Πρόεδρος Τραμπ πιστεύει απόλυτα στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό και στο να έχουμε καθαρό περιβάλλον», συμπλήρωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Με την «ανυπομονησία της νεολαίας» για το κλίμα η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε από το βήμα του Φόρουμ «την ανυπομονησία της νεολαίας, την οποία θα πρέπει να αποδεχτούν θετικά και εποικοδομητικά, για να κατανοήσουν ότι η νεολαία έχει έναν διαφορετικό ορίζοντα ζωής, ο οποίος πηγαίνει πέραν του 2050», αποφεύγοντας να κατονομάσει την Τούνμπεργκ.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας «γιγαντιαίας μετάβασης» της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, «την τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα», γιατί «θα μπορούσε να είναι θέμα επιβίωσης για ολόκληρη την ήπειρο», προειδοποιώντας ότι «οι βιομηχανικές χώρες έχουν αυτήν την υποχρέωση. Δυστυχώς, δεν είναι όλες παρούσες».

Αναφερόμενη στη Γηραιά Ήπειρο η καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε ότι «η Ευρώπη θέλει να γίνει έως το 2050 κλιματικά ουδέτερη. Αυτό οδηγεί σε μετασχηματισμούς ιστορικών διαστάσεων. Ο συνολικός τρόπος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ο τρόπος ζωής, όπως τον είχαν συνηθίσει οι άνθρωποι στη βιομηχανική εποχή, θα πρέπει να αλλάξει τα επόμενα 30 χρόνια. Απαιτούνται εντελώς νέες μορφές δημιουργίας αξιών».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις