Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
"Τα όπλα σώζουν ζωές"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τα όπλα σώζουν ζωές"

"Αν ψηφίσετε Δημοκρατικούς, θα σας πάρουν τα όπλα". Ο Αμερικανός Πρόεδρος ένωσε χθες τη φωνή του με τους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκας από κάθε γωνιά των ΗΠΑ για να καταγγείλουν τις έστω και διστακτικές προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα με στόχο τον περιορισμό της οπλοκατοχής. "USA! USA!" φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι, πολλοί εκ των οποίων ήταν ντυμένοι με κυνηγετικές στολές. Αρκετοί διαδηλωτές είχαν τοποθετήσει στα ρούχα τους αυτοκόλλητα με το σύνθημα "Τα όπλα σώζουν ζωές".

Παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί για να καταγγείλουν το νομοσχέδιο που περιορίζει την πρόσβαση στα όπλα, το οποίο προωθούν οι Δημοκρατικοί σε αυτήν την Πολιτεία. Στην πλατεία του Καπιτωλίου, μπροστά από το οποίο οργανώθηκε η συγκέντρωση, είχαν αναπτυχθεί σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις και είχαν τοποθετηθεί πύλες ασφαλείας.

"Τις τελευταίες δεκαετίες, οι πολιτικοί προσπάθησαν να περάσουν νόμους που καθιστούν πιο δύσκολο για τους νομοταγείς πολίτες να αγοράζουν πυροβόλα όπλα. Πήραμε τον κατήφορο. Είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, που μας παραχωρήθηκε από τον Θεό, να οπλοφορούμε", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ένας 24χρονος κάτοικος του Ρίτσμοντ. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Υπεράσπισης των Πολιτών της Βιρτζίνια (VCDL) που θεωρεί ότι απειλείται το σύνταγμα των ΗΠΑ και ιδίως το άρθρο 2 που εγγυάται "το δικαίωμα του λαού στην οπλοκατοχή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL