Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Βαλεαρίδες Νήσοι / Βαλεαρίδες Νήσοι: Φρένο στον τουρισμό του... μοχίτο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βαλεαρίδες Νήσοι / Βαλεαρίδες Νήσοι: Φρένο στον τουρισμό του... μοχίτο

Φρένο στην κατανάλωση αλκοόλ στα μπαρ, τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, αλλά και μέσα στη θάλασσα της Ίμπιζα και της Μαγιόρκας αποφάσισε να βάλει με διάταγμα η προοδευτική και αριστερή τοπική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων, που επανεκλέχθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Η τοπική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων, που ελέγχεται από τους Σοσιαλιστές, το Unidas Podemos και το τοπικό προοδευτικό αυτονομιστικό σχήμα Mes, αποφάσισε με διάταγμα να προχωρήσει στην αναβάθμιση της τουριστικής της βαριάς βιομηχανίας, που το πρώτο ενδεκάμηνο του 2019 υποδέχθηκε 13,6 εκατομμύρια ξένους τουρίστες που άφησαν 14,73 δισ. ευρώ, περιορίζοντας την κατανάλωση αλκοόλ σε τρεις ζώνες της Ίμπιζα και της Μαγιόρκα. Οι περιορισμοί αφορούν τα καταστήματα τροφίμων, τα μπαρ, τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, αλλά και τις παραθαλάσσιες εκδρομές στις τρεις αυτές περιοχές.

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη μια τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τον αποκαλούμενο «τουρισμό των μεθυσμένων», προβλέποντας μάλιστα την άμεση απομάκρυνση των τουριστών που καταναλώνουν ποσότητες αλκοόλ στα ξενοδοχεία των Βαλεαρίδων Νήσων, πρόστιμα από 6.001 έως 60.000 ευρώ, την απαγόρευση της διαφήμισης της κατανάλωσης αλκοολούχων και προσφορών αγοράς αλκοολούχων ποτών, όπως τα happy hours, το «πίνεις τρία, πληρώνεις ένα», την απαγόρευση πώληση αλκοολούχων ποτών από τις 9.30 μ.μ. έως τις 8 π.μ. από όλα τα καταστήματα και την πώληση αλκοολούχων σε πολλαπλές συσκευασίες ή σε προσφορές στα καταστήματα.

Τα τουριστικά επιβατικά εκδρομικά σκάφη που επιδίδονται στον «τουρισμό των μεθυσμένων» δεν θα μπορούν να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν άτομα στα επίμαχα σημεία που έκρινε η περιφερειακή αρχή, η οποία πάγωσε κάθε άδεια για σκάφη αυτού του είδους μέχρι τη συνολική νομοθετική ρύθμιση, που θα ολοκληρωθεί μέσα σε 24 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL